Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

OŠ Hruševec Šentjur , 28. 10. 2018 ob 18.00, Liga Nova KBM

KK Šentjur : Petrol Olimpija
89 : 98

statistika statistika tekme

Izjemno razpoloženi gostje odnesli točki

Tekma z aktualnimi državnimi prvaki je bila še tretja zaporedna domača v okviru državnega prvenstva.


Ekipi sta začeli izenačeno, saj je bil izid v prvih petih minutah petkrat poravnan. Gostje so s serijo 11 točk prešli v opazno vodtvo, ki je v 9. minuti znašalo 10 točk.


Ljubljančani so odlično metali iz igre kljub solidni domači strelski predstavi tik pred koncem polčasa vodili za 15.


V 22. minuti so gostje povedli za 19 točk, kolikor je bila razlika tudi v 28. minuti. Vseeno so do konca tretje četrtine Šentjurčani uspeli priti nekoliko bližje (67:79) in celo uspeli dobiti ta del igre.


Da tekme še zdaleč ni konec je v začetku zadnjega kvartala nakazal Jernej Ledl, ki je z dvema trojkama Šentjur približal na 76:83, a so gostje venomer imeli pripravljen odgovor v obliki koša. Domači so se v nadaljevanju še dvakrat približali na 7 točk, a so "zmaji" le potrjevali svojo odlično razpoloženost, saj so ob koncu tekme imeli kar 60-odstotni met iz igre. Za bolj enakopraven boj pod obroči je šentjurska ekipa pogrešala poškodovanega Emirja Ahmedbašića.


Dvomesten točkovni izkupiček sta dosegla Davor Konjević (26) in Miloš Pešić (23). Šentjur je tekmo zaključil s solidnim odstotkom mesta za tri točke - 41 in dobil skok 34:28.


Jakša Vulić, trener Šentjurja: "Prvi polčas smo odigrali premehko za ekipo kot je Petrol Olimpija in prejeli odločno preveč točk. V drugem delu smo bili bolj čvrsti in se približali na sedem točk, vseeno pa so gostje nadaljevali z izvrstno strelsko predstavo. Objektivno so bili gostje nocoj boljši in jim čestitam za zmago."


Zoran Martić, trener Petrol Olimpije: "Zaslužena zmaga. Od prve do zadnje minute tekme smo bili boljši nasprotnik. Imeli smo sicer nekaj težav pod košem, saj smo zaigrali brez Mirze Begića, v prvem polčasu pa se je lažje poškodoval Bojan Radulović. Ostali visoki igralci so imeli težave z osebnimi napakami. Kljub temu smo vse do konca tekme ostali zbrani, priložnost za igro pa so dobili tudi nekateri mlajši košarkarji."


Fotogalerija (klik!)


V torek, 30. oktobra, je ob 18:00 v Hruševcu na vrsti povratna pokalna tekma z Bistrico.


*foto: Zlatko Drovenik


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.