Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

OŠ Hruševec Šentjur , 13. 10. 2018 ob 19.00, Liga Nova KBM

KK Šentjur : Rogaška
77 : 80

statistika statistika tekme

Za zadnji preobrat zmanjkalo časa

S tekmo z lokalnim rivalom iz Rogaške Slatine se je začela 19. prvoligaška sezona za šentjuski klub. Pred začetkom srečanja so ton dogodku dali člani Pihalnega orkestra Šentjur, pred samim uvodnim metom pa so se udeleženci z molkom poklonili spominu na preminulega dolgoletnega športnega novinarja Janeza Terbovca. 


Domači tabor ni mogel računati na poškodovanega novinca Dejana Čigojo, ki zdravi udarec v nogo, ki ga je prejel teden dni pred začetkom lige.


Tekma se je začela precej izenačeno. Po šentjurskem vodstvu 15:10 je Rogaška s serijo 8 točk prvo četrtino zaključila s prednostjo. Rogaška je vodila do 18. minute, ko je za izenačenje in vodstvo s košem ob osebni napaki poskrbel Žiga Jurček. Do konca polčasa je bila rahla pobuda na strani domačih, Rogaški pa je s trojko Vašla konec 20. minute uspelo izenačiti na 37. V prvem polčasu je v domači vrsti, ki je zadela 7 trojk, blestel Mike Harmon, ki je izza črte 6,75 metal 5/6.


Sredi tretje četrtine je Šentjur s trojko prebujenega Davorja Konjevića povedel 50:46, po gostujoči minuti odmora pa so bistveno bolj uspešno nadaljevali gostje. V 30. minuti so tako vodili 52:60 (delni izid 2:14).


V 34. minuti je Rogaška povedla z najvišjo razliko tekme - 13 točk (58:71). V domačem taboru se niso predali in nižali razliko, ki je slabi dve minuti pred koncem upadla na 4 (70:74). Končni izid je z eno od treh svojih trojk postavil Tomaž Jereb. 


Šentjurska zasedba je pogrešala učinek Miloša Pešića, ki je zadel le en met od 10, na drugi strani pa so fantje v rdečem zadeli 13 trojk.


Harmon 24, Konjević 14, Jereb 11, Ahmedović in Jurček 10, ...


Fotogalerija (klik!)


Naslednja tekma bo prav tako v Hruševcu. V soboto, 20. oktobra, bo ob 19.00 tekma z Zlatorogom, ki je v prvem kolu po podaljšku zmagal na Polzeli.


*foto: Zlatko Drovenik


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.