Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Šentjur, 30. 4. 2018 ob 19.00, Liga Nova KBM

KK Šentjur : KK Sixt Primorska
60 : 65

statistika statistika tekme

Soliden odpor ob slovesu od domačih gledalcev

Na zadnji domači tekmi sezone so pokalni prvaki iz Kopra so proti oslabljeni vrsti gostiteljev, kjer je znova manjkal Marko Popadić, začeli razpoloženo in povedli s 4:12.


V 8. minuti so gostje vodili za 11 točk, a so Šentjurčani do konca četrtine zaostanek ublažili.


Primorska je bila v začetku druge četrtine boljši nasprotnik in v 16. minuti vodila za 14, ob polčasu pa sta bili moštvi 9 točk vsaksebi.
Še v 15. minuti so gostje vodili za 13 točk in redkokdo je pričakoval nadaljnje dogajanje.


Šentjur se je s serijo 12 točk približal v 27. minuti na 42:43. S trojko Gašperja Jordana Rojka so domači ob koncu tretje četrtine izenačili na 47.


Šentjurčani so v 35. minuti prišli do prvega vodstva, ko je zabil Žiga Jurček, potem pa so se gostje tri minute pred koncem oddaljili na pol ducata točk. S košema Miloša Pešića so se domači uspeli približati na -4, a zmaga gostov, ki so se z njo uvrstili v polfinale končnice ni bila ogrožena.


Pešić 18, Bolčina (14 skokov) in Allen JR po 10, ...


Jakša Vulić, trener Šentjurja: “Na koncu tekme je Sixt Primorska upravičila vlogo favorita in izvlekla zmago. Čestitam gostom za nov par točk, hkrati pa tudi mojim košarkarjev, ki so, ne glede na težek položaj, dali od sebe 110 odstotkov. Dobro smo se upirali in držali korak s Primorsko ter tekmo pripeljali do izenačene končnice, kjer so imeli več moči Primorci, ki so prišli do zaslužene zmage.”


Jurica Golemac, trener Sixt Primorske: “Pričakovano težka tekma, saj smo igrali pod pritiskom zmage, Šentjur pa je bil lahko sproščen. V napadu nismo bili sproščeni, kar se je odrazilo pri metu. Tekmo smo dobili z dobro igro v obrambi. Čestitam fantom za uvrstitev v končnico državnega prvenstva.”


Fotogalerija (klik!)


V zadnjem kolu drugega dela tekmovanja bo v četrtek, 3. maja, Šentjur ob 19.00 začel gostujočo tekmo v Novem mestu.


*foto: Zlatko Drovenik


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.