Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Ljubljana - Hala Tivoli, 18. 4. 2018 ob 17.00, Liga Nova KBM

KK Petrol Olimpija : KK Šentjur
96 : 62

statistika statistika tekme

Znova visok poraz v Tivoliju

V 9. kolu Lige Nova KBM za prvaka je Šentjur gostoval pri Petrol Olimpiji, ki je v legendarnem Tivoliju prišla do visoke zmage.


Šentjurčani so začeli z dvema vodstvoma, gostitelji pa so se na to odlično odzvali in hitro večali razliko, na drugi strani pa gostujoči zasedbi ni šlo kaj prida od rok. Ljubljančani so tako prvo četrtino dobili kar za 18 točk.


Moštvi sta bili v drugi četrtini enako uspešni, domači pa so ob polčasu vodili za 20 točk.


Po glavnem odmoru se slika ni spremenila oz. je domača zasedba še povišala razliko, ki je do konca 30. minute narasla na 33 točk. 


V zadnjem kvartalu je narasla za še eno. 


Pri Šentjurju je bil najbolj razpoložen Tomaž Bolčina s 17 točkami in 10 skoki, edini preostali igralec z dvomestnim izkupičkom pa je bil Jan Rizman z 12 točkami. 


Zoran Martić, trener Petrola Olimpije: "Na današnji tekmi smo pokazali pravi pristop. Igra v napadu nam je stekla, kar potrjuje število asistenc. Ko se je ponudila možnost, sem namenil priložnost za igro vsem košarkarjem. Po dolgem času se je vrnil Špan in to je bila za njega zelo pomembna tekma. Upam, da nam bo lahko pomagal tudi v prihodnje."


Jakša Vulić, trener Šentjurja: "Košarkarji Olimpije so dominirali celotno srečanje in bili boljši v vseh segmentih igre. Trenutno so nivo ali dva pred nami. Naporen ritem dveh tekem na teden terja svoj davek. Čuti se utrujenost in vsaka prihajajoča tekma bo še težja. Druge izbire nimamo kot da stisnemo zobe in že na naslednji domači tekmi popravimo vtis, ki smo ga pustili v Ljubljani."


V soboto, 21. aprila, bo ob 19.00 na sporedu domača tekma z Rogaško.


*foto: AlesFevzer.com


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.