Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Šentjur, 14. 4. 2018 ob 19.00, Liga Nova KBM

KK Šentjur : KK Helios Suns
75 : 74

statistika statistika tekme

Veletrojka ob zadnjem zvoku za zmago z barvarji

V uvodni tekmi druge polovice Lige Nova KBM za prvaka je Šentjur gostil domžalski Helios Suns, ki je tudi ekipa, ki jo je v prvi polovici te faze tekmovanja edino premagal.


Uvodne minute so postregle s kar nekaj izenačenji in odličnim metom gostov z razdalje. 


V podobnem slogu je minila tudi druga četrtina, pri gostih pa so z razdalje zadevali tudi najvišji igralci. Največja razlika v prvem polčasu je bila ravno na koncu tega dela tekme, ko je bilo 39:44.


V tretji četrtini so se gostje kmalu oddaljili na dvomestno razliko in dvakrat vodili z 12 točkami prednosti. 


Zadnji kvartal so domači zaigrali bolje in s serijo 13:2 v 36. minuti prešli v minimalno vodstvo. Ekipi sta bili potem z ramo ob rami do 20 sekund pred koncem, ko je najboljši gostujoči strelec Jure Pelko zadel za 70:74. 11 sekund pred koncem je domači kapetan Miloš Pešić zadel izpod obroča, potem pa zgrešil dodatni met. Šentjurčani so potrebovali kar nekaj časa, da so naredili osebno napako, kar jim je uspelo dve sekundi do konca. Gostujoči kapetan Jure Močnik je zgrešil oba prosta meta, odbito žogo je Pešić spravil do Marka Popadića, ki jo je globoko iz šentjurske polovice poslal pod strop dvorane, njegov projektil pa se je od table odbil v koš in povzročil nepopisno veselje v domačem taboru oz. šok v domžalskem.


Allen in Pešić 18, Popadić 14, ...


Jakša Vulić, trener Šentjurja: "Lahko bi rekli, da smo imeli več sreče kot pameti. Morda se nam je vrnilo za vse poraze po podaljšku in tesnih končnicah. Srečanje ni bilo najbolj kakovostno, sta se pa ekipi borili do samega konca. Čestitam mojim fantom za zmago. Borili so se tudi v obdobju, ko smo zaostajali za dvanajst točk in na koncu dobili nagrado v obliki koša preko polovice igrišča."


Jovan Beader, trener Helios Suns: "Z našo igro v končnici si nismo zaslužili zmage. Enostavno nismo pokazali pravega karakterja. Z naše strani napake ter zgrešeni prosti meti, domači pa so nato srečno prišli do dveh točk."


Fotogalerija (klik!)V sredo, 18. aprila, bo Šentjur ob 17.00 začel gostujočo tekmo pri Petrol Olimpiji. Lokacija: Hala Tivoli, Celovška 25, Ljubljana.


 


*foto: Zlatko Drovenik
 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.