Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Koper, 8. 4. 2018 ob 17.00, Liga Nova KBM

KK Sixt Primorska : KK Šentjur
74 : 67

statistika statistika tekme

V Kopru bi se dalo iztržiti več

Drugo zaporedno košarkarsko nedeljo so šentjurski košarkarji gostovali pri svežih podprvakih ABA2 lige. 


Tekma pri koprski zasedbi se je za šentjurski tabor, ki je bil brez kapetana Tomaža Jereba, začela slabo, saj so domači po slabih šestih minutah vodili 16:2. Gostje so se na srečo uspeli zbrati in se do konca četrtine približali na 8 točk zaostanka. To številko so na začetku in koncu druge četrtine uspeli prepoloviti. 


Po dveh izenačenjih na začetku drugega polčasa je Primorska sredi tretje četrtine vodila za 10, gostje pa so z delnih 2:10 kmalu prišli le na 48:46.


Na uvodu v zadnji kvartal je domača vrsta povedla za 8 točk, potem pa so Šentjurčani resno zagrozili in v 37. minuti povedli 60:62. Sledila je domača serija 8 točk, v končnici pa so se gostje najbolj približali na -4.


Po 13 točk je pri gostih dosegel dvojec Pešić-Popadič, z 11 točkami pa je bil dvomesten še Jurček.


Jurica Golemac, trener Sixt Primorske: “Čestitke mojim igralcem za zelo težko prigarano zmago. Vedeli smo, da nas čaka težka naloga, po napornem tednu, ki je za nami. Ta zmaga nam bo pomagala, da se čim prej vrnemo nazaj. Čestitke Šentjurju za prikazano igro. Časa za počitek ni. Na žalost smo v takšnem ritmu, da nimamo časa za pripravo in počitek.” 


Jakša Vulić, trener Šentjurja: “Odigrali smo dobro tekmo in parirali favorizirani ekipi Primorske. Čeprav so košarkarji Primorske vodili večji del tekme, smo v končnici prišli do svoje priložnosti in tudi povedli. Nato pa so bili domači igralci bolj zbrani, pokazali so svojo kakovost in odigrali nekaj dobrih napadov. V tem obdobju so si priigrali zmago. Čestitam Primorski za zasluženo zmago, hkrati pa čestitam tudi mojim košarkarjem za zelo dobro predstavo, čeprav nismo prišli do dveh točk.”


S sredo, 11. aprila, bo v Hruševcu ob 19.00 tekma s Krko.


*foto: KK Sixt Primorska


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.