Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Ljubljana - Hala Tivoli, 1. 4. 2018 ob 18.00, Liga Nova KBM

KK Ilirija : KK Šentjur
97 : 72

statistika statistika tekme

Visok poraz v Ljubljani

Nedeljsko gostovanje pri Iliriji se je za šentjurske košarkarje končalo bistveno drugače od dosedanjih tekem v tej sezoni, ko so igrišče sklonjenih glav vselej zapušali Ljubljančani.


Pri gostiteljih sta manjkala nosilca Žan Mark Šiško in Jasmin Hukić, na drugi strani pa je imel tudi šentjurski tabor težave z zdravstvenim stanjem. Tako trener Jakša Vulić ni mogel računati na Žigo Jurčka.


Po uvodnih 4:6 so gostitelji nanizali 11 točk in napovedali potek dogodkov. Ilirija je prvo četrtino, v kateri so gostje porabili obe minuti odmora, dobila za 13 točk. Dodajmo, da je prvih 10 točk za Šentjur prispeval zgolj en igralec – Tomaž Bolčina.


Šentjurčani se tudi v drugi četrtini niso uspeli bolje upirati gostiteljem, ki so odlično metali za tri točke, tako da je bil rezultat v 14. minuti že 40:16. Do polčasa so gostje zaostanek znižali na 12 točk, ob glavnem odmoru pa je Ilirija vodila za 17.


Podobno je bilo v tretji četrtini, ko so najprej domači še bolj povedli, potem se je Šentjur nekoliko približal, ob koncu periode pa so domači razliko povišali. Po 30 minutah so vodili za 19 točk.


V 32. minuti je Ilirija povedla za 25 točk in gostom ni pustila veliko bližje. Na koncu je malo manjkalo, da bi ekipa iz glavnega mesta dosegla stotico.


Pešić 22, Bolčina 14, Rizman 12, …


Saša Dončić, trener Ilirije: “Zaslužena zmaga mojih fantov. Od prve sekunde smo pokazali več želje kot košarkarji Šentjurja. Čeprav smo tekmo odigrali brez Šiška in Hukića, smo pokazali karakter in srce. Rezultat tega je zanesljiva zmaga.”


Jakša Vulić, trener Šentjurja: “Tekmo smo odigrali s skrajšano rotacijo, saj imamo težave z boleznijo. Po izgubljeni prvi četrtini končni rezultat ni presenečenje. Čestitam igralcem in trenerju Ilirije za zasluženo zmago. Nocoj so pokazali, kako se bori za dres svojega kluba. Zahvaljujem se tudi našim navijačem, ki so nas kljub zaostanku podpirali. Naši košarkarji se morajo čim prej pozdraviti, da se pripravimo na prihajajoče tekme.”


Naslednjo nedeljo je na vrsti gostovanje v Kopru, kjer se bo tekma začela ob 17.00.


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.