Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Šentjur, 24. 3. 2018 ob 19.00, Liga Nova KBM

KK Šentjur : KK Šenčur Gorenjska gradbena družba
87 : 90

statistika statistika tekme

Po še enem podaljšku ostajamo pri eni zmagi v LZP

V četrtem kolu Lige Nova KBM z prvaka so se Šentjurčani pred domačim občinstvom pomerili s Šenčurjani, na koncu pa je tekmo že tretjič v tej fazi državnega prvenstva odločil podaljšek.


Da bo tokratno srečanje zelo izenačeno je napovedovala že prva četrtina, kjer so si največjo prednost gostje priigrali povsem ob koncu periode, ko so povedli 20:24. Šentjurčani so uspeli priti do izenačenja ob koncu 16. minute, polčas pa so končali z enako prednostjo, kot prej Gorenjci – 43:39.


V prvi polovici tretje četrtine je domača prednost dvakrat narasla na 10 točk, sredi tega dela igre pa so gostje s serijo 8 točk prišli povsem za pete domačim – 53:51. Po 30 minutah je Šentjur vodil za 7 točk.


Po vodstvu z 9 točkami je domača vrsta gostom znova dovolila, da hitro zmanjšajo razliko, saj je bilo v 34. minuti stanje na semaforju poravnano na 63. Domači so do štiri minute pred koncem prednost povišali na 5, a so gostje v 37. minuti vodili 70:72. Ekipi sta se do konca še nekajkrat izmenjali v vodstvu, redni del pa se je končal s 77:77.


Gostje so v dodatku povedli že 81:89, ko je bilo do konca le še 78 sekund. Šentjur je s hitro serijo treh košev iz polja za dve točki znižal na 87:89, nakar so gostje preko Dina Murića zgrešili prosta meta. Šentjurčani so poskušali z metom z razdalje, ki jim tega večera ni šel najbolj od rok, a zgrešili. Gostje so dodali svojemu seštevku točko iz prostega meta, tako da so imeli domači še eno možnost, da bi izsilili drugi podaljšek, a tudi to pot met izza 6,75 m ni našel svojega želenega cilja.


Miloš Pešić je bil s 26 točkami najboljši pri gostiteljih. Marko Popadić jih je vpisal 19, povratnik po bolezni Tomaž Bolčina pa 13.


Domača zasedba je bila slabša predvsem v izkoristku meta za tri točke in skoku, ki so ga gostje dobili 29:47.


Jakša Vulić, trener Šentjurja: "Napeta in nepredvidljiva tekma, ki je epilog dobila v podaljšku. Zadnjo minuto rednega dela smo taktično odigrali slabše. Nasprotnik je imel skoraj 20 skokov več, od tega kar 15 napadalnih, zato je o ostalih tehničnih in taktičnih zadevah škoda izgubljati besede. Zaslužena zmaga Šenčurja."


Rade Mijanović, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:
"Za nami je razburljiva tekma, ki je upravičila televizijski prenos. Že pred gostovanjem v Šentjurju smo se zavedali, da nas čaka težka tekma in bo verjetno odločala ena žoga. Menim, da smo si to zmago zaslužili. Čestitke obema ekipama za lepo srečanje."V nedeljo, 1. aprila, je na vrsti gostovanje pri Iliriji. Tekme se bo v ljubljanskem Tivoliju začela ob 18.00.


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.