Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Rogaška Slatina, 17. 3. 2018 ob 19.00, Liga Nova KBM

KK Rogaška : KK Šentjur
84 : 75

statistika statistika tekme

Premalo moči za presenečenje v mestu vrelcev

Košarkarji Šentjurja so po izčrpljujoči tekmi s podaljškom proti Olimpiji gostovali v Rogaški Slatini, kjer še vedno niso mogli računati na pomoč obolelega Tomaža Bolčine.


Na drugi strani gostitelji niso mogli računati na Ivana Baturja, ki je na zadnjem medsebojnem obračunu dosegel 30 točk.


Šentjurska zasedba, ki jo je pri državnih podprvakih spremljalo lepo število podpornikov, je dobro formo iz zadnjih tekem pokazala v drugi polovici uvodne četrtine, ko je prevzela rezultatsko pobudo in v 8. minuti prišla do prednosti 7 točk, kar ji je uspelo tudi v 10. 


Domači so obrambno uspeli onemogočiti Marka Popadića, a so na srečo zadevali ostali, zlasti Miloš Pešić in Corey Allen. Po košu Pešića je v 14. minuti Šentjur povedel 31:39, isti igralec pa je iz prostega meta po izteku 16 minut zadel za 36:44. Do konca polčasa gostujoča zasedba ni več našla poti do domačega obroča, tako da so se Slatinčani povsem približali - 42:44.


Gostitelji so na začetku drugega polčasa povedla, a so se varovanci Jakše Vulića ponovno zbrali in s prvim košem Popadića iz igre povedli 47:53. Domači so v režiji svojega najboljšega igralca, Mitje Nikolića, do sredine tretje četrtine znova prešli v minimalno vodstvo. Po domači prednosti 7 točk se je Šentjur približal na dve, a so gostitelji tretji kvartal zaključili s 66:60.


Še na polovici zadnje četrtine sta ekipi ločili le dve točki, potem pa je ob upadu svežine prišlo do nekaj izgubljenih žog, kar je domača zasedba unovčila s povečanjem vodstva do 11 točk. 


Pešić je na koncu zbral 27 točk, nad njim pa so nasprotniki naredili kar 12 osebnih napak. Dvomestna sta bila še Allen s 13 in Popadić z 10 točkami.


Damjan Novaković, trener Rogaške: "Tekme nismo odprli tako, kot smo si želeli. Slabo smo odigrali predvsem v obrambi in Šentjurju dovolili, da v prvi četrtini doseže skoraj 30 točk. Igro v obrambi smo nato stopnjevali in začeli igrati tako kot je treba. V zadnji četrtini smo uspeli zlomiti odpor zelo dobrega in neugodnega nasprotnika. Čestitam moji ekipi za zmago. Zahvaljujem sem številni publiki za podporo in pošteno navijanje."

Jakša Vulić, trener Šentjurja: "Čestital bi ekipi Rogaške za zasluženo zmago, hkrati pa bi pohvalil tudi moje igralce za dobro igro in veliko borbenost. V drugem polčasu smo občutili primanjkljaj v rotaciji, zato nam je zmanjkalo moči. Slatničani so povečali agresivnost v obrambi, pridobili nekaj žog in si s protinapadov ter lahkih košev priigrali odločilno prednost. Menim, da je ravno to odločilo zmagovalca."


Po koncu tekme je uradni predstavnik naše ekipe v poročilo zapisal, da je bilo pri domači ekipi, ki je za tekmo prijavila 12 igralcev, med njimi štiri tujce, za tekmo dejansko pripravljenih le 11 igralcev. 


Naslednjo prvenstveno tekmo Šentjurčani igrajo v soboto, 24. marca, ko bo v Hruševcu ob 19.00 tekma s Šenčurjani.


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.