Liga Nova KBM

KK Šentjur

:

KK Šenčur Gorenjska gradbena družba

Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Helios Alpe Adria Cup
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter

Tekme KK Tajfun

Körmend, 12. 12. 2017 ob 19.00, Helios Alpe Adria Cup

Egis Körmend Hivatalos : KK Šentjur
95 : 86

statistika statistika tekme

V Kermedinu bi se dalo iztržiti več

Šentjurski košarkarji so se v tekmi Pokala Helios Alpe Jadran pomerili še s tretjo ekipo v skupini B. 


V 174 kilometrov oddaljenem madžarskem Kermedinu so šentjurski košarkarji začeli razpoloženo, saj so uvodoma povedli z 0:7. Domača ekipa, ki je trenutno vodilna v madžarskem prvenstvu in igra tudi v mednarodnem tekmovanju FIBA Europe Cup, ji je sredi prve četrtine ujela, a so gostje še v prvem kvartalu znova povedli za 7 točk.


Po domačem vodstvu v prvem delu druge četrtine so znova bolje zaigrali Šentjurčani, ki so v 18. minuti znova vodili za 7, ob polčasu pa je bilo 33:38. 


Po glavnem odmoru je domača zasedba, ki jo vodi Gašper Potočnik, s serijo 9 točk prešla v vodstvo, ki je do konca 30. minute naraslo na 15 točk. Tretjo četrtino so domači dobili kar za 20 točk.


Gostje si niso predali in v zadnji četrtini vztrajno nižali razliko. Tri minute pred koncem sta bili ekipi poravnani na 77. V končnici so Madžari že povedli za 6 točk, a so se gostje približali na 88:86. V zadnje tričetrt minute so domači doseli še 7 točk in vpisali zmago.


Marcus Williams 26, Miloš Pešić 19, Tomaž Bolčina 14, Darien Fernandez 12, ...


Andrej Žakelj, trener Šentjurja: “Predvsem v prvem polčasu smo igrali dobro, gostiteljem pa v tem delu tekme ni stekel met. Igralcem sem hotel dopovedati, da se bo to v drugem polčasu spremenilo, kar se je tudi zgodilo. Poleg tega smo popustili v obrambi in domačini so prišli do zaslužene zmage."V sredo, 13. decembra, je na vrsti pokalno gostovanje v Šenčurju. 


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d.
Občina Šentjur

©2003-2018 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.