Liga Nova KBM

KK Zlatorog

:

Šentjur

Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Körmend, 12. 12. 2017 ob 19.00, Helios Alpe Adria Cup

Egis Körmend Hivatalos : KK Šentjur
95 : 86

statistika statistika tekme

V Kermedinu bi se dalo iztržiti več

Šentjurski košarkarji so se v tekmi Pokala Helios Alpe Jadran pomerili še s tretjo ekipo v skupini B. 


V 174 kilometrov oddaljenem madžarskem Kermedinu so šentjurski košarkarji začeli razpoloženo, saj so uvodoma povedli z 0:7. Domača ekipa, ki je trenutno vodilna v madžarskem prvenstvu in igra tudi v mednarodnem tekmovanju FIBA Europe Cup, ji je sredi prve četrtine ujela, a so gostje še v prvem kvartalu znova povedli za 7 točk.


Po domačem vodstvu v prvem delu druge četrtine so znova bolje zaigrali Šentjurčani, ki so v 18. minuti znova vodili za 7, ob polčasu pa je bilo 33:38. 


Po glavnem odmoru je domača zasedba, ki jo vodi Gašper Potočnik, s serijo 9 točk prešla v vodstvo, ki je do konca 30. minute naraslo na 15 točk. Tretjo četrtino so domači dobili kar za 20 točk.


Gostje si niso predali in v zadnji četrtini vztrajno nižali razliko. Tri minute pred koncem sta bili ekipi poravnani na 77. V končnici so Madžari že povedli za 6 točk, a so se gostje približali na 88:86. V zadnje tričetrt minute so domači doseli še 7 točk in vpisali zmago.


Marcus Williams 26, Miloš Pešić 19, Tomaž Bolčina 14, Darien Fernandez 12, ...


Andrej Žakelj, trener Šentjurja: “Predvsem v prvem polčasu smo igrali dobro, gostiteljem pa v tem delu tekme ni stekel met. Igralcem sem hotel dopovedati, da se bo to v drugem polčasu spremenilo, kar se je tudi zgodilo. Poleg tega smo popustili v obrambi in domačini so prišli do zaslužene zmage."V sredo, 13. decembra, je na vrsti pokalno gostovanje v Šenčurju. 


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.