Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

OŠ Hruševec Šentjur, 13. 2. 2018 ob 18.00, Liga Nova KBM

KK Šentjur : KK Rogaška
76 : 86

statistika statistika tekme

Po razočaranju darilo iz Laškega in uvrstitev v LZP

Verjetno si je redkokdo mislil, da bo imel zadnji igrali večer rednega dela ligaškega tekmovanj takšen razplet, kot ga je imel. Šentjur je proti Rogaški potreboval zmago, v nasprotnem primeru pa bi moral zadnjeuvrščeni Zlatorog ugnati motivirane polzelske Hopse. V tekmah, ki sta se začeli z enourno razliko se je zgodilo ravno to!


Po domačem vodstvu z 11:6 je bolje odgovorila Rogaška, ki je v 9. minuti s trojko Ivana Baturja, ki je na koncu dosegel 30 točk (pred tekmo je imel povprečje 8), povedla za 10. 


Slatinčani so v drugi četrtini največ vodili za 13 točk, po poškodbi Rashuna Davisa, pa se je Šentjur ob koncu polčasa približal na pet - 36:41.  


Domača zasedba se je v tretji četrtini dvakrat približala na tri točke zaostanka, a so gostje odgovorili z uspešnimi in običajno nebranjenimi meti izza črte 6,75, ki so jih skupaj zadeli 12. V izteku tretje četrtine je Tomaž Jereb izza čelne črte zalučal žogo preko vsega igrišča neposredno v nasprotni koš, vendar, ker se žoge ni dotaknil nihče od igralcev v polju, zadetek ni obveljal. 


Po malce višji prednosti gostov so se sredi zadnje četrtine domači približali na 74:78, razlika štirih točk pa je bila na semaforju tudi slabi dve minuti pred koncem. Končnica je pripadla Rogaški, ki je redni del lige končala na drugem mestu.


Po razočaranju pa je pa so iz Laškega prišle dobre vesti, ki so pomenile, da bo Šentjur vendarle sodeloval v ligi najboljših osmih ekip, ki se bo začela 3. marca.


Na sinočnji tekmi je najboljši domači strelec Miloš Pešić vpisal 19 točk, Tomaž Bolčina (11 skokov) in Marko Popadić 12, Gašper Jordan Rojko 10, ...


Jakša Vulić, trener Šentjurja: "Zaslužena zmaga Rogaške, ki je bila nocoj boljši nasprotnik. Imeli so boljši pretok žoge, dobro igrali v igri "pick'n'roll" in zadevali z razdalje. Bili smo preveč obremenjeni z rezultatom in popustili pod psihološkim pritiskom. Z rezultatom na tekmi v Laškem smo dobili priložnost, da zaigramo v Ligi za prvaka. Morali se bomo dobro pripraviti, da bomo lahko v drugem delu parirali še močnejšim nasprotnikom."


Damjan Novaković, trener Rogaške: "Zmagali smo na tekmi, ki za nas ni imela rezultatskega pomena. Odigrali smo pošteno, domači pa so se očitno zlomili pod pritiskom. Trenutno nas zanima zgolj le, kako huda je poškodba Davisa."


Fotogalerija (klik!)


*foto: Zlatko Drovenik


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.