Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

ŠD Polzela, 10. 2. 2018 ob 19.00, Liga Nova KBM

KK Hopsi Polzela : KK Šentjur
85 : 74

statistika statistika tekme

Odločitev o potniku med osmerico preložena na zadnjo tekmo

V predzadnji tekmi rednega dela ligaškega tekmovanje je šentjurska zasedba želela potrditi vstopnico za najboljšo osmerico, a možnosti za uvrstitev vanjo imajo še vedno tudi Hopsi, ki so odigrali odlično srečanje.


Šentjurčani so vodili samo v tretji in četrti minuti prve četrtine, po izenačenju na 18 po sedmih minutah igre pa so gostitelji prevzeli nadzor nad igro. Prvi kvartal so končali s serijo 7:0. V drugi četrtini so Hopsi največ vodili za 12, Šentjur pa je na glavni odmor odšel s pol ducata točk zaostanka. Gostom v prvem delu ni stekel met z razdalje, v drugem pa ni bilo nič drugače. Veliko boljši so bili v tem elementu Polzelani, ki so zadeli skoraj polovico od 23 tovrstnih metov. Tako so po treh četrtinah domači vodili že za 22 točk.


V 33. minuti je bila razlika že 28 točk. Šentjurska ekipa ni obupala in je v dveh minutah dosegla delnih 0:10. Domači so uspeli delno zaustaviti gostujoči nalet, tako da je razlika znova upadla povsem na koncu, ko je bilo že prepozno.


Poleg meta za tri točke pri pogledu na statistiko najbolj bode razmerje podaj za koš, ki je bilo 20:10 za domače.


Popadić 20, Allen 14, Pešić 12, Jurček 10, ...


Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzele: "Zmagali smo pomembno tekmo. Ta zmaga nam daje pogojno možnost, da se uvrstimo v Ligo za prvaka. Upam, da bo zadnje kolo rednega dela prvenstva odigrano korektno do vseh ekip."


Jakša Vulić, trener Šentjurja: "Zaslužena zmaga Hopsov, ki so tekmo odigrali agresivnejše od nas. Hitro so vzpostavili svoj ritem igre. V naši igri je bil pretok žoge preslab, premajhno je bilo tudi število asistenc. To je glavni razlog, da smo na tako zahtevnem gostovanju kot je na Polzeli izgubili. Tekmo moramo čimprej pozabiti in se osredotočiti na srečanje z Rogaško. Še vedno imamo vse v svojih rokah. Verjamem, da se nam bo s podporo naših navijačev uspelo uvrstiti v Ligo za prvaka."Zadnja in s tem odločilna tekma rednega dela tekmovanja bo v torek, 13. februarja, ko bo ob 18.00 v Hruševcu tekma z Rogaško. Poraz s Slatinčani bi prišel v poštev, če bi Hopsi v zadnjem kolu izgubili pri zadnjeuvrščenem Zlatorogu v Laškem.


 


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.