Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

ŠD Leona Štuklja, 27. 1. 2018 ob 19.00, Liga Nova KBM

KK Krka : KK Šentjur
88 : 99

statistika statistika tekme

Z zmago v NM sedaj sami na 8. mestu

V lovu na vodilno osmerico so štiri tekme pred koncem rednega dela temovanja gostovali pri Krki, ki dobro nastopa v 2. jadaranski ligi.


Šentjurčani so v Novem mestu začeli slabše, saj je Krki uspel uvodni nalet 13:4, 9 točk pa so domači vodili tudi ob koncu prve četrtine.


Drugi kvartal so gostje začeli s serijo 8 točk in ujeli gostitelje. Do konca polčasa je bil rezultat trikrat izenačen.


Gostje so bili v tretji četrtini boljši nasprotniki in ob pomoči dobrega meta z razdalje po 30 minutah vodili za 8 točk.


V prvi polovici zadnje četrtine je Krka dvakrat znižala na 4 točke, a jim napadalno razpoloženi gostje niso dovolili bližje. Nekaj manj kot dve minuti do konca je Šentjur s trojko Willamsa povedel 81:90, a je Krka zaporedoma zadela dve trojki. Najboljši strelec domačih, Cinac (skupaj 31 točk), je dodal še dve točki in minuto do konca je bilo na semaforju 89:90. Zadnjo minuto so gostje dobili z 0:9 in se skupaj z navijači veselili pomembne zmage.


Šentjur je zadel 14 trojk, eno več od domačih, a ob bistveno boljšem izkoristku - 64 %.


Pešić 22, Allen 19, Williams 16, Popadić in Rizman 14, Bolčina 10, ...Simon Petrov, trener Krke: "Fantastičen strelski večer Šentjurja. Mi pa moramo najti način, kako igrati v obrambi, da do tega v prihodnjih tekmah ne bo več prihajalo."


Jakša Vulić, trener Šentjurja: "Čestitam mojim igralcem za veliko in pomembno zmago. Do nje smo prišli z izjemno dobro igro v napadu. Uspešni smo bili predvsem pri metu za tri točke in ravno to je prelomilo tekmo. Ne morem biti zadovoljen z našo igro v obrambi, vendar se ob zmagi o tem ne razmišlja. V prvem polčasu nam je težave pod obročem povzročal Žiga Dimec. Zahvalil bi se navijačem, ki so nas podpirali na gostovanju v Novem mestu. Menim, da nas je njihovo navijanje popeljalo do novih dveh točk."


V četrtek, 1. februarja, je ob 18.00 na vrsti domača tekma s Petrol Olimpijo.


*foto: KKK


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.