Liga Nova KBM

KK Zlatorog

:

Šentjur

Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Hala Tivoli, 13. 1. 2018 ob 19.00, Liga Nova KBM

KK Ilirija : KK Šentjur
84 : 94

statistika statistika tekme

Po 7 porazih z zmago po podaljšku obudili upanje za preboj med 8

Šentjurski košarkarji so na tekmi z Ilirijo zmagali po podaljšku in vpisali prvo zmago po sedmih porazih ter si s tem izboljšali možnosti, da še ujamejo ligo za prvaka.


V Hali Tivoli, kjer so imeli gostje vseskozi glasno podporo, sta bili ekipi v prvem polčasu bolj ali manj izenačeni. Najvišjo razaliko si je v tem delu tekme gostujoča zasedba priigrala v 13. minuti ko je vodila za 5.


V tretji četrtini je prednjačila domača zasedba, ki je večkrat povedla za 6 točk. 


Na začetku zadnjega kvartala je Ilirija povedla za 7. Šentjurju je uspelo ujeti priključek, a so gostitelji štiri minute pred koncem znova vodili za 6. S serijo 7 točk je Šentjur dve minuti do konca povedel za točko, kasneje pa za tri, a je domačim uspelo priti do podaljška. V zadnjem napadu je Coreyu Allenu le malo manjkalo da bi gostje zmagali že po rednem delu.


V dodatku so bili igralci Šentjur bolj zbrani, saj so natančno izvajali proste mete, s peto trojko pa je usodo Ilirije zapečatil Jan Rizman.


Rizman 19, Pešić 17, Allen 16, Popadić 14, Williams 11, …


Saša Dončić, trener Ilirije: “Svojim fantom lahko samo čestitam za borbeno igro. Kot sem omenil že pred tekmo smo imeli katastrofalen teden glede poškodb in bolezni. Močno se nam je poznala odsotnost Mladenovskega in Hukića, tekmo so bolni odigrali Modrić, Rodič in Šiško. Bili smo blizu presenečenja, vendar nocoj je bila sreča na strani Šentjurja. Tekme na domačih tleh na žalost ne moreš dobiti, če zgrešiš 11 prostih metov.”


Jakša Vulić, trener Šentjurja: “Za nami je zelo zanimivo srečanje. Menim, da tekmo morali dobiti že po rednem delu. V podaljšku smo zdržali pritisk in prišli do zaslužene zmage. Ta uspeh veliko pomeni za našo samozavest in nadaljnje delo. Z mislim smo že pri naslednji tekmi.”V soboto, 20. janurja, je ob 19.00 na sporedu domača tekma s KK Šenčur Gorenjska gradbena družba.


*foto: KKI


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.