Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

OŠ Hruševec Šentjur, 6. 1. 2018 ob 19.00, Liga Nova KBM

KK Šentjur : KK Sixt Primorska
71 : 85

statistika statistika tekme

Prekratka rotacija ni bila dovolj za vso tekmo

Na prvi tekmi po novem letu so se šentjurski košarkarji pomerili s Sixt Primorsko, vodilno ekipo tako državnega prvenstva kot tudi druge jadranske lige.


Pred srečanjem sta naš lanski trener Jurica Golemac in igralec Daniel Vujasinović s strani klubske uprave prejela simbolično spominsko darilo.


Domači strateg Jakša Vulić, ki se je prvič predstavil šentjurski publiki, ni mogel računati na kapetanaTomaža Bolčino in Gašperja Jordana Rojka, kakor tudi Davida Gabrovška, ki se bo počasi začel vračati na parket, kar je zaradi skrajšane rotacije najbolj prišlo do izraza na koncu.


Šentjurčani so začeli poletno in povedli z 8:0. V 5. minuti je domača prednost narasla na 9 točk, Primorska pa je do prvega izenačenja prišla v 10. minuti, ki jo je Miloš Pešić zaključil s trojko z metom z eno roko.


Gostje so v drugi četrtini največ vodili za 5 točk, a sta ekipi na glavni odmor odšli poravnani na 38.
Sredi tretje četrtine je koprska zasedba povedla za 9 točk, a so domači s serijo 16:2, ki je vključevala tudi štiri trojke, ta del igre končali s 60:55.


S trojko najboljšega domačega strelca Jana Rizmana je Šentjur v 33. minuti povedel 66:58, potem pa so gostje z agresivno igro pridobili več žog in rezultat preobrnili v svojo korist.


Rizman 19, Popadić 13 (9 podaj), Jereb (8 skokov) in Pešič po 12, Williams 10, …


Jakša Vulić, trener Šentjurja: “Čestitam ekipi Primorske, ki je upravičila vlogo favorita in prišla do zaslužene zmage. Z reakcijo mojih fantov nisem nezadovoljen, pozna pa se nam skrajšana rotacija. V prihodnjih dneh bomo poskušali ta problem rešiti. Na ta način nam bo na naslednjih tekmah lažje dalj časa držati visok nivo igre, s tem pa bodo prišli tudi boljši rezultati.”


Jurica Golemac, trener Sixt Primorske: “Čestitke fantom za zelo težko prigarano zmago. Pričakovali smo takšno tekmo, saj ekipa po menjavi trenerja in s skrajšano rotacijo igra brez pritiska. Zadeli so kar nekaj težkih metov. Po seriji težkih tekem smo srečanje odprle slabše od pričakovanega. Na koncu smo našli pravi ritem in z dobro igro v obrambi prišli do zelo pomembne zmage, s katero smo si že zagotovili mesto med najboljšo osmerico. Sedaj se lahko veliko lažje skoncentriramo na druge stvari.”


Fotogalerija (klik!)


V ponedeljek, 8. janurja, bo ob 18.00 zadnja tekma v Pokalu Helios Alpe Jadran, v Hruševcu pa bo gostovala madžarska zasedba iz Kermedina. Na tem srečanju bo po vsej verjetnosti zaigral tudi Corey Allen jr.


 


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.