Liga Nova KBM

KK Zlatorog

:

Šentjur

Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

ŠD Rogaška Slatina, 9. 12. 2017 ob 19.00, Liga Nova KBM

KK Rogaška : KK Šentjur
84 : 82

statistika statistika tekme

Kljub porazu izboljšali vtis

Šentjurski košarkarji so po visokem domačem porazu s Hopsi na gostovanju pri Rogaški, ki odlično igra v drugi jadranski igri, pokazali drug obraz. K temu je pripomogel tudi povratek Marka Popadića, ki je zadnji prvenstveni tekmi zaradi poškodbe izpustil.


Šentjurčani so se izognili tradicionalno slabim uvodom v tekme, dasiravno je Rogaška povedla z dvema trojkama in tako preko Tomaža Bolčine v 6. minuti prvič povedli. Do konca prve četrtine pa sta bili ekipi izjemno izenačeni in se izmenjevali v vodstvu.


Sredi druge četrtine je Rogaška z eno od sedmih trojk Mitje Nikolića povedla za 7 točk, dve minuti kasneje pa za 10. Šentjur je do polčasa zaostanek znižal na pol ducata točk, kmalu po začetku drugega polčasa pa so gostje s skupno serijo 11 točk povedli za tri. V 25. minuti so gostje povedli za 5, kar jim je uspelo tudi v zadnji minuti tretje četrtine.


S skupno serijo 9 točk je Rogaška v 32. minuti povedla 65:61. Po gostujoči minuti odmora je Marcus Williams z zabijanjem in trojko na veliko veselje gostujočih navijačev znova povedel v vodstvo. Šentjur je v 36. minuti povedel 70:74, a Rogaška ni dovolila, da bi se odlepili. Minuto pred koncem je Bolčina izenačil na 80 in zgrešil dodatni prosti met. Po košu Žana Kosića je Šentjur dvakrat zapored zgrešil, na drugi strani pa je Miha Fon zadel iz prostih metov. Končni izid je postavil Williams, a zmage domačih ni več mogel ogroziti.


Bolčina in Williams po 16, Popadić 13, Pešić 11, …


Damjan Novaković, trener Rogaške: “Tekma je bila izenačena in borbena. Nismo bili v pravem ritmu, z veliko borbenosti pa smo uspeli ugnati neugodno ekipo Šentjurja. Zahvalil bi se domači publiki za podporo.”


Andrej Žakelj, trener Šentjurja: “Čestitke ekipi Rogaške za zmago. Tudi, če bi se srečanje končalo drugače, to ne bi bilo nezasluženo. Odigrali smo dobro tekmo in odlično reagirali na probleme, ki jih imamo. Žal smo v končnici odigrali nespametno. To je šola za prihodnje. Menim, da lahko s podobno igro kot danes presenetimo marsikatero ekipo.”


V prihodnjem tednu naše fante čakajo kar tri tekme: v torek, 12. decembra, gostovanje v madžarskem Kormendu v okviru Pokala Helios Alpe Jadran, v sredo, 13. decembra, pokalno gostovanje v Šenčurju in v soboto, 16. decembra, domača prvenstvena tekma z Zlatogorom. Vse tekme se bodo začele ob 19. uri.


*foto: KKR


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.