Liga Nova KBM

KK Helios Suns

:

KK Šentjur

Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Helios Alpe Adria Cup
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter

Tekme KK Tajfun

OŠ Hruševec Šentjur, 2. 12. 2017 ob 19.00, Liga Nova KBM

KK Šentjur : KK Hopsi Polzela
73 : 93

statistika statistika tekme

Hopsov ne bi ujeli, če bi igrali še dolgo

Regionalni derbi s polzelskimi Hopsi so šentjurski košarkarji odprli slabo, saj so gostje prvo četrtino dobili za 12 točk. 


V 13. minuti je z igrišča za nekaj moral Miloš Pešić, ki je v dvoboju z Ivanom Držićem prejel udarec, s katerim mu je naš nekdanji košarkar razbil arkado. Uspešno jo je oskrbel fizioterapevt Luka Mirnik, tako da je Pešić v drugem polčasu znova stopil na igrišče. Polzelani so samo v prvem polčasu zadeli 10 trojk ob skoraj 60-odstotnem učinku, domača zasedba pa je zadela dva tovrstna meta. Vseeno se je Šentjur v 17. minuti približal na 8 točk zaostanka, a so gostje uspešno odgovorili in ob polčasu vodili za 14. 


Tudi v drugem polčasu so Polzelani nadaljevali z odličnim metanjem z razdalje, saj so tekmo končali z 19 trojkami, domači pa le s tremi. Šentjur se je še najbolj približal v 27. minuti, ko je bilo 51:62, a so gostje takoj zatem s serijo 12 točk odločili tekmo. 


Pešić je tekmo končal pri 20 točkah, Tomaž Bolčina pri 17, Marcus Williams pa pri 13.


Andrej Žakelj, trener Šentjurja: "Čestitke Hopsom za več kot zasluženo zmago. Imeli so zelo dober dan v napadu. Za nami je zanimiva tekma."


Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzele: "Na vedno vročem parketu dvorane Hruševec smo prišli do zelo pomembne zmage in s tem anulirali domač poraz proti Šenčurju. V drugem delu rednega dela sezone bomo imeli več domačih tekem, zato pričakujem, da bomo vknjižili kakšno zmago več in se s tem približali uvrstitvi v Ligo za prvaka."


Fotoutrinki (klik!)V torek, 5. decembra, je ob 18.00 v hruševski dvorani na sporedu povratna pokalna tekma s KK Nazarje.


*foto: Kvirina M. Zupanc


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d.
Občina Šentjur

©2003-2018 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.