Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

OŠ Hruševec Šentjur, 2. 12. 2017 ob 19.00, Liga Nova KBM

KK Šentjur : KK Hopsi Polzela
73 : 93

statistika statistika tekme

Hopsov ne bi ujeli, če bi igrali še dolgo

Regionalni derbi s polzelskimi Hopsi so šentjurski košarkarji odprli slabo, saj so gostje prvo četrtino dobili za 12 točk. 


V 13. minuti je z igrišča za nekaj moral Miloš Pešić, ki je v dvoboju z Ivanom Držićem prejel udarec, s katerim mu je naš nekdanji košarkar razbil arkado. Uspešno jo je oskrbel fizioterapevt Luka Mirnik, tako da je Pešić v drugem polčasu znova stopil na igrišče. Polzelani so samo v prvem polčasu zadeli 10 trojk ob skoraj 60-odstotnem učinku, domača zasedba pa je zadela dva tovrstna meta. Vseeno se je Šentjur v 17. minuti približal na 8 točk zaostanka, a so gostje uspešno odgovorili in ob polčasu vodili za 14. 


Tudi v drugem polčasu so Polzelani nadaljevali z odličnim metanjem z razdalje, saj so tekmo končali z 19 trojkami, domači pa le s tremi. Šentjur se je še najbolj približal v 27. minuti, ko je bilo 51:62, a so gostje takoj zatem s serijo 12 točk odločili tekmo. 


Pešić je tekmo končal pri 20 točkah, Tomaž Bolčina pri 17, Marcus Williams pa pri 13.


Andrej Žakelj, trener Šentjurja: "Čestitke Hopsom za več kot zasluženo zmago. Imeli so zelo dober dan v napadu. Za nami je zanimiva tekma."


Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzele: "Na vedno vročem parketu dvorane Hruševec smo prišli do zelo pomembne zmage in s tem anulirali domač poraz proti Šenčurju. V drugem delu rednega dela sezone bomo imeli več domačih tekem, zato pričakujem, da bomo vknjižili kakšno zmago več in se s tem približali uvrstitvi v Ligo za prvaka."


Fotoutrinki (klik!)V torek, 5. decembra, je ob 18.00 v hruševski dvorani na sporedu povratna pokalna tekma s KK Nazarje.


*foto: Kvirina M. Zupanc


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.