Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Stožice, 20. 11. 2017 ob 19.00, Liga Nova KBM

KK Petrol Olimpija : KK Šentjur
100 : 63

statistika statistika tekme

Visok poraz pri prvakih

V zadnji tekmi 7. kola Lige Nova KBM so šentjurski košarkarji na gostovanju pri Petrol Olimpiji doživeli visok poraz.


Šentjurčani niso začeli tako slabo, saj so vodili z 8:10, v 6. minuti pa je bil izid izenačen na 15. Gostitelji so pozneje nadaljevali veliko bolj uspešno, saj je bil v 16. minuti izid na semaforju 51:23. Šentjurčanom je v nekaj minutah s serijo 12 točk uspelo nekoliko znižati zaostanek, ob polčasu pa je bilo 54:37. 


V drugem polčasu se ni ponovila tekma s Krko, saj so domači začeli s serijo 8 točk, v tretji četrtini pa so največ vodili za 30.


Na koncu sta prve prvoligaške minute izkusila Luka Lupše in Alen Krajnc, domači pa so pobegnili na 37 točk.


V gostujoči zasedbi je tekmo izpustil Marko Popović, prav tako pa znova ni nastopil David Gabrovšek.


Miloš Pešič je tekmo končal pri 13 točkah, Tomaž Jereb pa 12.


Gašper Okorn, trener Petrol Olimpije: "Tekmo smo zasluženo dobili. Pristop je bil pravi. Poškodba Erjona Kastratija je slaba informacija za nas. Z izjemo tega pa smo vse oddelali tako, kot je potrebno in lahko zadovoljni odidemo na premor, ki sledi."

Andrej Žakelj
, trener Šentjurja: "Čestitke Olimpiji za dobro predstavo. Pokazali so kako se bori za barve kluba. Podobno kot na srečanju proti Sixt Primorski smo igrali z nepotrebnim strahospoštovanjem. Igralci morajo bolje reagirati na takšnih tekmah, saj gre za ena izmed lažjih v sezoni. Priložnost za igro so dobili tudi mladi košarkarji. V nadaljevanju sezone nas čaka še veliko dela."


V petek, 24. novembra, bo ob 18.00 v hruševski dvorani tekma Pokala Helios Alpe Jadran.


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.