Liga Nova KBM

KK Zlatorog

:

Šentjur

Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

OŠ Hruševec Šentjur, 11. 11. 2017 ob 19.00, Liga Nova KBM

KK Šentjur : KK Krka
104 : 101

statistika statistika tekme

Po visokem zaostanku, podaljšek in zmaga s Krko

Na martinovo je bila hruševska dvorana priča pravi košarkarski drami, kjer so domači fantje nadoknadili zaostanek 20 točk in po podaljšku ohranili svojo trdnjavo nepremagano.


Po uvodnih izenačenih minutah je Krka z izjemnim izkoristkom meta za tri točke prevzela pobudo in prvo četrtino dobila za 7 točk. 


Sredi druge četrtine je gostom uspela serija 14 točk, tako da so v 18. minuti vodili 24:44. Ob polčasu je dolenjska zasedba vodila za 16.


Še v 24. minuti so Novomeščani, pri katerih sta igrala nekdanja šentjurska igralca Domen Bratož in Žiga Fifolt, vodili 41:59. Takrat se je zgodila tudi ena prelomnih situacij, ko je pri igranju na žogo Tomaž Jereb prejel nešportno napako, domača klop pa tehnično. Vztrajna domača zasedba, pri kateri znova ni igral David Gabrovšek, je v 28. minuti prišla na 59:65. Krka je znova "potegnila" in povedla za 11 točk, a so Šentjurčani po 30. minuti znova zaostajali za 6.


Kmalu po začetku zadnje četrtine je po košu Dariena Fernandeza bilo 70:72, gostje pa so sredi tega kvartla pobegnili na 9 točk prednosti. Ko je v 37. minuti Matic Maček zadel trojko, je vsa dvorana bila na nogah - 82:85. V 39. minuti je Marko Popadić izenačil na 87, s trojko fenomenalnega Miloša Pešića pa je Šentjur v zadnji minuti izenačil na 91, kar je bil tudi rezultat rednega dela. 


V podaljšku so imeli minimalno pobudo gostje, dobro minuto pred koncem pa je Marcus Willams zadel za 100:99. Končni izid je iz prostih metov postavil "Pope".


Pešić je tekmo končal s 44 točkami in statističnim indeksom 45, kar je klubski rekord, Popadić je prispeval 24 točk in ob tem zadel vseh 15 prostih metov, Fernandez pa je dodal 12 točk. 


Andrej Žakelj, trener Šentjurja: "Zopet je tekma potekala kot vsa naša domača srečanja v tej sezoni. Čestitati moramo košarkarjem za izredno borbo v drugem polčasu. Odigrali so tako kot od njih zahtevam in pokazali pravo srce. Za boljše rezultate moramo povezati več minut dobre igre in na takšen način priti do kakšne gostujoče zmage. Ponovno bi se rad zahvalil zvestim domačim navijačem, ki so nas spodbujali tako kot na vseh ostalih tekmah v tej sezoni. Čestitke tudi njim."

Simon Petrov, trener Krke: "Tekmo smo odlično začeli in prišli do visoke prednosti. Potem pa nismo zmogli dovolj zbranosti, da bi mirno prišli do zmage."
V sredo bo v hruševski dvorani ob 18.00 povratna pokalna tekma z Zagorjem.


Dodajmo, da so tekmo s plesnim nastopom začinile članice zasedbe Fierce, mladinske svetovne prvakinje v hip-hopu. Od sedmih članic kar tri prihajajo iz Šentjurja (Nika Cehnar, Nina Hauc in Laura Pintar), kakor tudi njihova mentorica Tjaša Leban.


Fotoutrinki (klik!)


Foto: Kvirina Martina Zupanc


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.