Liga Nova KBM

KK Zlatorog

:

Šentjur

Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

ŠD Šenčur, 4. 11. 2017 ob 19.00, Liga Nova KBM

KK Šenčur Gorenjska gradbena družba : KK Šentjur
70 : 64

statistika statistika tekme

Tokrat preobrat uspel nasprotnikom

Pred tekmo sta bili ekipi iz krajev z istim zavetnikom na lestvici z enakim izkupičkom, šentjurska zasedba pa še vedno ni mogla računati na Davida Gabrovška.


Po izenačeni prvi četrtini je v drugi gostujoča zasedba povedla za devet točk, s serijo 8:0 pa so Gorenjci zaostanek pred koncem polčasa izničili. 


Po glavnem odmoru so Šentjurčani vnovič ustvarili razliko devetih točk, v 25. minuti pa je bilo po košu Tomaža Bolčine 38:49. Razlika se je do konca četrtine znižala, s serijo 9:0 pa so Šenčurjani v 32. minuti po daljšem času povedli. V težkih trenutkih na tribunah ni bilo več Šentjurskih vitezov, met za tri točke nikakor ni stekel (skupaj 2/14), svoje pa dodale tudi uradne osebe. Minuto pred koncem je domača zasedba povedla za devet točk in tekma je bila dokončno odločena. 


Dvojnega dvojčka sta dosegla kapetan Bolčina (20 točk, 10 skokov) in Marcus Williams (16 točk, 10 skokov). Z 12 točkami je bil dvomesten še Marko Popadić.


Rade Mijanović, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe: "Kot smo pričakovali je za nami zelo zahtevno srečanje. Fantje so se zavedali pomembnosti tekme, zato smo v prvem polčasu igrali v krču. V drugem polčasu nam je stekel met in prišli smo do zaslužene zmage."


Andrej Žakelj, trener Šentjurja: "Čestitke ekipi Šenčurja za zmago. Niso se predali, kar se jim je na koncu tudi obrestovalo. Našega plana smo se držali 30 minut in igrali z veliko energije. V zadnji četrtini smo energetsko padli, poleg tega pa smo bili priča še nekaj čudnim odločitvam vseh akterjev tekme. Ostane nam trdo delo in dejstvo, da se iz tega poraza tudi kaj naučimo."


  


V torek, 7. novembra, je na vrsti pokalno gostovanje v Zagorju ob Savi, kjer bo tekma ob 19.00.
Pojasnilo Šentjurskih vitezov v zvezi z odhodom iz dvorane


Šentjurski vitezi smo vsi zapustili dvorano na tekmi v Šenčurju ob pričetku 2. polčasa v podporo našemu članu, ki je moral zapustiti dvorano zaradi sporne odločitve sodnika Vučkovića, ker naj bi ga motilo naše piskanje preblizu igrišča (to ni naša napaka, če smo bili dodeljeni na tribuno, ki je čisto zraven igrišča, ampak bi zato moral delegat in organizator tekme poskrbeti drugače) in zaradi verbalnih žalitev sodnika. Nikakor nismo v najtežjih trenutkih zapustili naših igralcev, saj prihajamo na tekmo zaradi košarke in podpore igralcem KK Šentjur. Vendar nepravičnosti ne moremo in ne bomo več trpeli.
V prvem polčasu smo Šentjurski vitezi vsi lepo navijali, piskali, z bobni ustvarili dobro vzdušje v dvorani in seveda vsi komentirali nepravilne odločitve sodnikov, ki so bile res nestrokovne in nepoštene za obe ekipi. Tako kot vsako tekmo, ko se s srcem vživimo v igro so izrečene kakšne besede, ki pa so v mejah normale in nič na osebni ravni do sodnika. Tudi gledalci v dvorani so komentirali nepravilne odločitve. Ne razumemo, kaj je narobe storil samo en naš član, če smo vsi v dvorani imeli komentarje na račun sojenja. Tokrat smo vsi bili šokirani in presenečeni nad odločitvijo g. Vučkovića, še redarji na tekmi niso vedeli, kaj naj bi bilo narobe. Zakaj ni spraznil cele dvorane, če ga tako motijo navijači, gledalci. Bojkot 2. polčasa tekme smo izvedli izključno zaradi sodnika Vučkovića in njegovih spornih odločitev. Vsi za enega, eden za vse.
Pa še nekaj, dovolj žalostno je, da so na tekmo dodeljene 4 osebe s strani KZS, ki so kompetentne za natančno spremljanje igre, pa ne vidijo očitnih napak merilcev časa, z navijači pa se imajo čas ukvarjati. Res narobe svet.
P.S.: Tekmo smo gledali čez šipe zunaj dvorane in navijali za naše fante do konca tekme, ker tokrat pa res nismo bili sporni.


 


*foto:KKŠGDD


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.