Liga Nova KBM

KK Zlatorog

:

Šentjur

Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

OŠ Koper, 21. 10. 2017 ob 19.00, Liga Nova KBM

KK Sixt Primorska : KK Šentjur
69 : 55

statistika statistika tekme

V Kopru s premalo odločnosti

Prvo gostovanje v sezoni so šentjurski košakarji opravili pri izjemno okrepljeni Sixt Primorski v Kopru, ki jo vodi naš nekdanji trener Jurica Golemac, v igralskem kadru pa sodelujeta naša nekdanja člana Tadej Ferme in Daniel Vujasinović.


V začetnih petih minutah so gostje parirali domačim, saj je bilo 11:8, potem pa so nadaljevali slabše. Po 10 minutah so Koprčani vodili 17:11, v drugi četrtini pa je bila šentjurska igra povsem neučinkovita. Gostitelji so največ povedli za 18 točk, na polčas pa sta ekipi odšli s 35:19.


Po glavnem odmoru sta ekipi nadaljevali izenačeno, Šentjurčani pa so se na zadovoljstvo navijaške podpore, ki je odpotovala k Jadranu, v drugem delu tretje četrtine približali na enomesten zaostanek. 


Po trojki Miloša Pešića je v 31. minuti bilo 49:41, potem pa se je domača zasedba znova odlepila. V 38. minuti je tako povedla za 21 točk. S serijo sedmih točk je Šentjur do konca tekme uspel ublažiti poraz. 


Pešić je tekmo končal z 19 točkami, Marko Popadić jih je vpisal 15, Tomaž Jereb pa 11. Tekmo je zaradi bolezni znova izpustil Sandi Čebular.


Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
"Za nami je tekma z zelo zahtevnimi nasprotniki iz Šentjurja. Na igrišču igrajo čvrsto ter disciplinirano. V obrambi smo prikazali zelo dobro igro, met iz igre pa nam ni stekel. Zagotovo je to posledica neprestanega menjavanja dvoran, ampak z obrambo smo zasluženo zmagali. Zmaga nad Šentjurjem je zagotovo zelo pomembna za nadaljevanje sezone. Ta trenutek smo pri štirih zaporednih zmagah v sezoni. Smo nekoliko utrujeni, ritem je naporen, a preprosto moramo zdržati do odmora, ki sledi v času kvalifikacij za svetovno prvenstvo, in ta del sezone skleniti v enakem ritmu, kot smo ga začeli."


Andrej Žakelj, trener Šentjurja:
"Menim, da je bila tekma proti Sixt Primorski ena lažjih v tej sezoni. Ne razumem, zakaj so se igralci ustrašili. Posledica je bila nezbrana, neučinkovita in neagresivna igra. Primorska je dokazala, da je odlična ekipa, nas pa v prihodnjem tednu čaka veliko dela, da se dobro pripravimo na naslednjo tekmo, ki bo za nas zelo pomembna."
V soboto, 28. oktobra, je ob 19.00 na sporedu domača tekma z Ilirijo.


*foto: KKSP
 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.