Liga Nova KBM

KK Šentjur

:

KK Šenčur Gorenjska gradbena družba

Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Helios Alpe Adria Cup
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter

Tekme KK Tajfun

OŠ Koper, 21. 10. 2017 ob 19.00, Liga Nova KBM

KK Sixt Primorska : KK Šentjur
69 : 55

statistika statistika tekme

V Kopru s premalo odločnosti

Prvo gostovanje v sezoni so šentjurski košakarji opravili pri izjemno okrepljeni Sixt Primorski v Kopru, ki jo vodi naš nekdanji trener Jurica Golemac, v igralskem kadru pa sodelujeta naša nekdanja člana Tadej Ferme in Daniel Vujasinović.


V začetnih petih minutah so gostje parirali domačim, saj je bilo 11:8, potem pa so nadaljevali slabše. Po 10 minutah so Koprčani vodili 17:11, v drugi četrtini pa je bila šentjurska igra povsem neučinkovita. Gostitelji so največ povedli za 18 točk, na polčas pa sta ekipi odšli s 35:19.


Po glavnem odmoru sta ekipi nadaljevali izenačeno, Šentjurčani pa so se na zadovoljstvo navijaške podpore, ki je odpotovala k Jadranu, v drugem delu tretje četrtine približali na enomesten zaostanek. 


Po trojki Miloša Pešića je v 31. minuti bilo 49:41, potem pa se je domača zasedba znova odlepila. V 38. minuti je tako povedla za 21 točk. S serijo sedmih točk je Šentjur do konca tekme uspel ublažiti poraz. 


Pešić je tekmo končal z 19 točkami, Marko Popadić jih je vpisal 15, Tomaž Jereb pa 11. Tekmo je zaradi bolezni znova izpustil Sandi Čebular.


Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
"Za nami je tekma z zelo zahtevnimi nasprotniki iz Šentjurja. Na igrišču igrajo čvrsto ter disciplinirano. V obrambi smo prikazali zelo dobro igro, met iz igre pa nam ni stekel. Zagotovo je to posledica neprestanega menjavanja dvoran, ampak z obrambo smo zasluženo zmagali. Zmaga nad Šentjurjem je zagotovo zelo pomembna za nadaljevanje sezone. Ta trenutek smo pri štirih zaporednih zmagah v sezoni. Smo nekoliko utrujeni, ritem je naporen, a preprosto moramo zdržati do odmora, ki sledi v času kvalifikacij za svetovno prvenstvo, in ta del sezone skleniti v enakem ritmu, kot smo ga začeli."


Andrej Žakelj, trener Šentjurja:
"Menim, da je bila tekma proti Sixt Primorski ena lažjih v tej sezoni. Ne razumem, zakaj so se igralci ustrašili. Posledica je bila nezbrana, neučinkovita in neagresivna igra. Primorska je dokazala, da je odlična ekipa, nas pa v prihodnjem tednu čaka veliko dela, da se dobro pripravimo na naslednjo tekmo, ki bo za nas zelo pomembna."
V soboto, 28. oktobra, je ob 19.00 na sporedu domača tekma z Ilirijo.


*foto: KKSP
 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d.
Občina Šentjur

©2003-2018 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.