Liga Nova KBM

KK Zlatorog

:

Šentjur

Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

OŠ Hruševec Šentjur, 14. 10. 2017 ob 19.00, Liga Nova KBM

KK Šentjur : KK Helios Suns
79 : 76

statistika statistika tekme

Psihološko izjemno pomembna zmaga

Pred začetkom uvodne tekme 18. zaporedne prvoligaške sezone je ob tradicionalni spremljavi Pihalnega orkestra Šentjur klub pripravil slovesnost našemu nakdanjemu maserju, Gregorju Zdolšku, ki je s člansko reprezentanco na evropskem prvenstvu osvojil zlato medaljo.


Srečanje je zaradi bolezni izpustil Sandi Čebular. Uvodnih sedem minut je bilo izenačenih, potem pa je s serijo 11:0 domačim uspelo povesti 19:11. Gostje so kmalu ujeli priključek, ekipi pa sta polčas končali poravnani. V zadnjem trenutku je s sredine sicer zadel Matic Maček.


Drugi polčas se je začel z gostujočo serijo 0:10, domači pa so še nekaj prej izpolnili bonus. Gostitelji si niso predali in po zaslugi trojca Miloš Pešić-David Gabrovšek-Maček v 27. minuti ujeli Domžalčane. 


Vse do sredine četrte četrtine so gostje za odtenek vodili, potem pa je pet točk prispeval Marko Popadić. V zadnjih minutah so domači na krilih bučne publike uspeli ohraniti manjšo prednost. Po izključitvi Popadića je zadnja prosta meta za domače zadel kapetan Tomaž Bolčina, na drugi strani pa gostje niso uspeli izsiliti podaljška.


Dvomesten izkupiček so imeli: Pešić 23, Maček in Popadić 16 ter Gabrovšek 11.


Izjavi trenerjev


Andrej Žakelj, trener Šentjurja:
"Čestitke fantom za borbeno igro. Kljub slabši igri in slabšemu dnevu so dokazali, kako se bori za klubske barve in upam, da bo tako tudi v prihodnje. Igro na današnji tekmi moramo čimprej pozabiti, saj ni bila na našem nivoju. Zmaga šteje, mi pa že razmišljamo o naslednjem nasprotniku."

Jovan Beader, trener Helios Suns:
"Najprej čestitke Šentjurju za zmago. Nepisano košarkarsko pravilo je, da ekipa, ki v končnici bolje skače in zadeva proste mete, na koncu tudi slavi. Ob tem si s toliko zgrešenimi prostimi meti in v prvem polčasu tudi odprtimi zicerji, zmago tudi težko zaslužiš. Fantom sicer nimam kaj zamerit, ampak v trenutkih, ko držimo vodstvo za 10, nasprotnik pa je v bonusu, moramo znati bolje odreagirati, kot pa je bilo to tokrat v tretji četrtini. Na koncu je zmanjkalo zbranosti, pa tudi malo sreče, da bi prišli do zmage na uvodni tekmi prvenstva."
 
Poročanje KKHS (klik!)


Fotogalerija (klik!)


Naslednjo soboto je na vrsti gostovanje v Kopru, čez dva tedna pa v Hruševcu gostimo Ilirijo.


*foto: Kvirina Martina Zupanc

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.