Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Tri lilije, Laško, 30. 12. 2017 ob 19.00, Liga Nova KBM

KK Zlatorog : KK Šentjur
71 : 62

statistika statistika tekme

Tudi za konec leta poraz, a z borbo do konca do manjše razlike

V odloženi tekmi prvega kola Lige Nova KBM novemu trenerju Jakši Vuliću nista bila na voljo Miloš Pešić in Jan Rizman. Ob poškodovanem Davidu Gabrovšku in Darienu Fernandezu, ki se je vrnil v ZDA je bila šentjurska ekipa na zadnji tekmi leta v Laškem dodobra okleščena. Pri gostiteljih pravice nastopa nista imela Miha Lapornik in Američan Shepherd.


Zlatorog je začel s serijo 13 točk, Šentjurčani pa so prvi koš dosegli šele ob koncu šeste minute, v prvi četrtini pa so gostje, ki so imeli glasno podporo na tribunah, dosegli le štiri točke. 


Domači so v 15. minuti ušli na 17 točk, gostom pa je kmalu zatem uspelo znižati zaostanek na 12, kar je bila najnižja razlika vse do izteka tekme.


V 24. minuti so Laščani na krilih razpoloženega Petra Kusovca povedli za 24 točk, visoko prednost pa so držali vse do sredine predzadnje minute, ko so vodili 71:52. Na koncu je Šentjurju uspela serija 10 točk in ublažitev poraza.


Marko Popadić je vpisal 20 točk, Tomaž Bolčina je 16 točkam dodal 13 skokov, Marcus Williams pa je prispeval 12 točk.


Šentjur je s tem porazom po lestvici nazadoval na zadnje, 10. mesto.


Jakša Vulić, trener Šentjurja: "Čestitam ekipi Zlatoroga, ki je dominirala celotno tekmo in prišla do zaslužene zmage. Dobro je, da so se moji košarkarji, kljub rezultatskemu zaostanku, borili do konca in dali vse od sebe. Jasno je, da nas čaka še veliko dela. Potrebno bo narediti dodatno selekcijo igralcev, da bomo lahko na tem nivoju konkurenčni."


V soboto, 6. januarja, je na sporedu domača tekma s Sixt Primorsko.


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.