Liga Nova KBM

KK Helios Suns

:

KK Šentjur

Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Helios Alpe Adria Cup
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter

Tekme KK Tajfun

Šentjur, 26. 4. 2017 ob 19.00, Liga Nova KBM

KK Šentjur : KK Šenčur Gorenjska gradbena družba
75 : 68

statistika statistika tekme

Naposled ugnali tudi Šenčurjane

V zadnji domači tekmi tekoče sezone so tajfunovci v četrtem poskusu želeli ugnati Šenčurjane, kar jim je na koncu uspelo brez Daniela Vujasinovića in Malcolma Granta, ki nista bila v kadru za tekmo.


Gorenjci so v bili v prvih nekaj minutah v rahli prednosti, potem pa je Tajfun z eno od šestih trojk Mirze Sarajlije in zabijanjem Khaliqa Spicerja prevzel vodstvo, ki ga je do konca četrtine povečal na osem točk.


Gostitelji so v drugi četrtini dosegli le osem točk, na drugi strani pa so jih gradbeniki 15 več in mnogi so se bali že videnega scenarija.


S trojko Tomaža Jereba je domača zasedba na polovici tretje četrtine znova prešla v vodstvo, po 30 minutah pa so gostje vodili 50:54.


Zadnji del je šentjurska ekipa začela s serijo 10 točk. Gostje so preko veterana Pavića minuto in pol pred koncem povedli za točko.Tajfun je zadnjih 90 sekund preko Sarajlije in Jereba dobil z 11:3 in tako v boju za obstanek pomagal tudi sosedom iz Podčetrtka.


Dvojec Sarajlija-Jereb je skupaj dosegel 44 točk.


Jurica Golemac, trener Tajfuna:"Čestitam fantom za odlično predstavo in profesionalnost, ki so jo pokazali. Dali smo vse od sebe, da smo zadnje srečanje pred domačimi gledalci v tej sezoni dobili. To zmago bi posvetil prav njim, saj so bili celotno sezono naš šesti igralec."


Gregor Vodenik, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe: "Za nami so tri težke tekme, ko smo igrali proti neobremenjenim nasprotnikom, vsakič pa smo bili žrtev lastnih napak v končnici. Postavili smo se v položaj, v katerem bo zadnja tekma pomembna za končno uvrstitev. O svoji usodi bomo odločali sami."


Zadnja tekma 17. šentjurske prvoligaške sezone je na sporedu v soboto, 29. aprila, ob 18.00, in sicer v Kopru.
 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d.
Občina Šentjur

©2003-2018 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.