Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Šentjur, 26. 4. 2017 ob 19.00, Liga Nova KBM

KK Šentjur : KK Šenčur Gorenjska gradbena družba
75 : 68

statistika statistika tekme

Naposled ugnali tudi Šenčurjane

V zadnji domači tekmi tekoče sezone so tajfunovci v četrtem poskusu želeli ugnati Šenčurjane, kar jim je na koncu uspelo brez Daniela Vujasinovića in Malcolma Granta, ki nista bila v kadru za tekmo.


Gorenjci so v bili v prvih nekaj minutah v rahli prednosti, potem pa je Tajfun z eno od šestih trojk Mirze Sarajlije in zabijanjem Khaliqa Spicerja prevzel vodstvo, ki ga je do konca četrtine povečal na osem točk.


Gostitelji so v drugi četrtini dosegli le osem točk, na drugi strani pa so jih gradbeniki 15 več in mnogi so se bali že videnega scenarija.


S trojko Tomaža Jereba je domača zasedba na polovici tretje četrtine znova prešla v vodstvo, po 30 minutah pa so gostje vodili 50:54.


Zadnji del je šentjurska ekipa začela s serijo 10 točk. Gostje so preko veterana Pavića minuto in pol pred koncem povedli za točko.Tajfun je zadnjih 90 sekund preko Sarajlije in Jereba dobil z 11:3 in tako v boju za obstanek pomagal tudi sosedom iz Podčetrtka.


Dvojec Sarajlija-Jereb je skupaj dosegel 44 točk.


Jurica Golemac, trener Tajfuna:"Čestitam fantom za odlično predstavo in profesionalnost, ki so jo pokazali. Dali smo vse od sebe, da smo zadnje srečanje pred domačimi gledalci v tej sezoni dobili. To zmago bi posvetil prav njim, saj so bili celotno sezono naš šesti igralec."


Gregor Vodenik, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe: "Za nami so tri težke tekme, ko smo igrali proti neobremenjenim nasprotnikom, vsakič pa smo bili žrtev lastnih napak v končnici. Postavili smo se v položaj, v katerem bo zadnja tekma pomembna za končno uvrstitev. O svoji usodi bomo odločali sami."


Zadnja tekma 17. šentjurske prvoligaške sezone je na sporedu v soboto, 29. aprila, ob 18.00, in sicer v Kopru.
 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.