Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Šentjur, 19. 4. 2017 ob 19.00, Liga Nova KBM

KK Šentjur : KK Portorož
78 : 51

statistika statistika tekme

Potrdili prvoligaški status

V tekmi z zadnjeuvrščeno ekipo so šentjurski košarkarji imeli priložnost za potrditev prvoligaškega statusa, kar jim je brez večjih težav tudi uspelo.


Tokrat so bili točkovno najbolj uspešni Tajfunovi centri, saj v nasprotni ekipi, ki so jo v tej sezoni prizadejali številni odhodi, niso imeli dostojnega tekmeca.


Po prvi četrtini, ki so jo Šentjurčani dobili z dvojno razliko, so gostje naraščanje domače prednosti uspeli zaustaviti, saj je razlika ob polčasu znašala le 13 točk, čeprav je bila toliko tudi že po sedmih minutah igre.


V tretji četrtini se je Tajfun odlepil na 23 točk, v 33. minuti pa je bila šentjurska prednost okroglih 30. Toliko je znašla tudi v zadnji minuti, gostje pa so končni izid postavili z eno od svojih devetih trojk.


Žiga Fifolt je vknjižil 16 točk, Milija Miković 12 in Khaliq Spicer 10 (10 skokov), ...


Jurica Golemac, trener Tajfuna: “Tekmo smo odigrali profesionalno in prišli do zaslužene zmage. Naslednjo tekmo imamo že čez tri dni, zato smo minute razporedili med vse igralce. Znova bi se zahvalil navijačem za podporo.”

Konstantin Subotić, trener Portoroža:
“Čestitke domačinom za zanesljivo zmago. Tekmo smo odigrali po svojih trenutnih zmožnostih. Košarkarji so pustili srce na igrišču, kar je na koncu najbolj pomembno.”
 
Fotogalerija (klik!)


V soboto, 22. aprila, bo na sporedu predzadnje gostovanje, in sicer se bo ob 20.00 začela tekma v Škofji Loki pri KK LTH Castings.


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.