Liga Nova KBM

KK Šentjur

:

KK Šenčur Gorenjska gradbena družba

Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Helios Alpe Adria Cup
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter

Tekme KK Tajfun

Šentjur, 8. 4. 2017 ob 19.00, Liga Nova KBM

KK Šentjur : KK Sixt Primorska
87 : 64

statistika statistika tekme

15 trojk za zmago nad Primorsko

V tekmi s prvouvrščeno ekipo Lige Nova KBM za obstanek so šentjurski košarkarji želeli popraviti vtis s sredine tekme v Šenčurju. 


S pomočjo natančnih metov za tri točke je domača ekipa prvo četrtino dobila za devet točk, ob polčasu pa je razlika narasla na 21. 


Gostje so bili v prvi polovici tretje četrtine veliko konkretnejši prišli na 10 točk zaostanka. Gostitelji so uspeli zaustaviti njihov nalet po 30 minutah vodili za 15 točk. Še bolje so domači igrali v zadnjem kvartalu, ko je bila razlika največ 26 točk.


Malcolm Grant je dosegel 21 točk (trojke 4/5), Daniel Vujasinović 18 (11 podaj, učinek 30, trojke 4/6), Mirza Sarajlija 17 (5 trojk), Žiga Fifolt 10, Khaliq Spicer pa je ujel 11 skokov.


Jurica Golemac, trener Tajfuna: "Danes smo odigrali tako kot znamo ter prišli do zaslužene zmage, saj smo bili celotno srečanje boljši nasprotnik. Znova bi se zahvalil navijačem, ki so nam dali veter v hrbet."

Aleksander Sekulić, trener Sixt Primorske: "Na današnji tekmi je bil tekmec precej bolj konkreten, odločen. Predvsem s skokom v napadu smo dovolili, da so se razigrali ključni strelci. S tem so dobili dodatno samozavest in imeli strelsko fantastičen večer. Težko nam je bilo stabilizirati igro. V drugem polčasu je vse skupaj izgledalo precej bolje tako v napadu kot tudi v obrambi, vendar proti tako izkušeni ekipi s takšnim naborom igralcev, kot ga imajo, nismo imeli priložnosti, da se jim preveč približali in tekmo so mirno pripeljali do konca."
 
Fotogalerija (klik!)


V soboto, 15. aprila, bo ob 20.00 na vrsti lokalni derbi v Podčetrtku.


*foto: Kvirina Martina Zupanc


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d.
Občina Šentjur

©2003-2018 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.