Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Šentjur, 8. 4. 2017 ob 19.00, Liga Nova KBM

KK Šentjur : KK Sixt Primorska
87 : 64

statistika statistika tekme

15 trojk za zmago nad Primorsko

V tekmi s prvouvrščeno ekipo Lige Nova KBM za obstanek so šentjurski košarkarji želeli popraviti vtis s sredine tekme v Šenčurju. 


S pomočjo natančnih metov za tri točke je domača ekipa prvo četrtino dobila za devet točk, ob polčasu pa je razlika narasla na 21. 


Gostje so bili v prvi polovici tretje četrtine veliko konkretnejši prišli na 10 točk zaostanka. Gostitelji so uspeli zaustaviti njihov nalet po 30 minutah vodili za 15 točk. Še bolje so domači igrali v zadnjem kvartalu, ko je bila razlika največ 26 točk.


Malcolm Grant je dosegel 21 točk (trojke 4/5), Daniel Vujasinović 18 (11 podaj, učinek 30, trojke 4/6), Mirza Sarajlija 17 (5 trojk), Žiga Fifolt 10, Khaliq Spicer pa je ujel 11 skokov.


Jurica Golemac, trener Tajfuna: "Danes smo odigrali tako kot znamo ter prišli do zaslužene zmage, saj smo bili celotno srečanje boljši nasprotnik. Znova bi se zahvalil navijačem, ki so nam dali veter v hrbet."

Aleksander Sekulić, trener Sixt Primorske: "Na današnji tekmi je bil tekmec precej bolj konkreten, odločen. Predvsem s skokom v napadu smo dovolili, da so se razigrali ključni strelci. S tem so dobili dodatno samozavest in imeli strelsko fantastičen večer. Težko nam je bilo stabilizirati igro. V drugem polčasu je vse skupaj izgledalo precej bolje tako v napadu kot tudi v obrambi, vendar proti tako izkušeni ekipi s takšnim naborom igralcev, kot ga imajo, nismo imeli priložnosti, da se jim preveč približali in tekmo so mirno pripeljali do konca."
 
Fotogalerija (klik!)


V soboto, 15. aprila, bo ob 20.00 na vrsti lokalni derbi v Podčetrtku.


*foto: Kvirina Martina Zupanc


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.