Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Šenčur, 5. 4. 2017 ob 19.00, Liga Nova KBM

KK Šenčur Gorenjska gradbena družba : KK Šentjur
76 : 68

statistika statistika tekme

Šenčurjani tudi v tretje boljši

Kot kaže praksa v tej sezoni, je za šentjursko ekipo zasedba iz prestolnice krompirja izjemno neugodna, saj so bili boljši od Tajfuna v vseh treh tekmah.


V prvi četrtini so gorenjski gostitelji vodili že za 15 točk, ob polčasu pa je razlika znašala devet.


Po 24 minutah je bilo na semaforju 49:37, takrat pa je Tajfunu uspela serija devetih točk. Vseeno so se še v tretji četrtini domači oddaljili na sedem točk. Kmalu po začetku zadnje četrtine je Matic Maček s trojko izenačil, v naslednji akciji pa je Tajfun z zabijanjem Spicerja povedel 58:60. Da šenčurska ekipa res ne leži šentjurski, se je pokazalo takoj za tem, ker je namesto prevzema pobude gostov, domača zasedba odgovorila s serijo 10:0, 10 točk pa je znašala tudi prednost gradbenikov pred zadnjima minutama, ki se je v tem času zmanjšala zgolj za dve točki.


Tokrat je do dvomestnega izkupička prišel zgolj Malcolm Grant, ki je dosegel 26 točk.


Gregor Vodenik, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe: “Po tej zmagi lahko povemo na glas, da obstanek v ligi ni cilj, ki bi nas pretirano motiviral. Smo na misiji, ki vključuje zmago tudi proti naslednjemu nasprotniku.”


Jurica Golemac, trener Tajfuna: “Povsem zaslužena zmaga Šenčurja, za kar jim čestitam. Tekmo smo zelo slabo odprli, v zadnji četrtini smo uspeli preiti v vodstvo, vendar v končnici nismo imeli moči, da tekmo zaključimo z zmago. Ponovno bi se rad zahvalil našim navijačem za podporo.”


V soboto, 8. aprila, bo ob 19.00 na vrsti domača tekma s KK Sixt Primorska.


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.