Liga Nova KBM

KK Šentjur

:

KK Šenčur Gorenjska gradbena družba

Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Helios Alpe Adria Cup
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter

Tekme KK Tajfun

Šenčur, 5. 4. 2017 ob 19.00, Liga Nova KBM

KK Šenčur Gorenjska gradbena družba : KK Šentjur
76 : 68

statistika statistika tekme

Šenčurjani tudi v tretje boljši

Kot kaže praksa v tej sezoni, je za šentjursko ekipo zasedba iz prestolnice krompirja izjemno neugodna, saj so bili boljši od Tajfuna v vseh treh tekmah.


V prvi četrtini so gorenjski gostitelji vodili že za 15 točk, ob polčasu pa je razlika znašala devet.


Po 24 minutah je bilo na semaforju 49:37, takrat pa je Tajfunu uspela serija devetih točk. Vseeno so se še v tretji četrtini domači oddaljili na sedem točk. Kmalu po začetku zadnje četrtine je Matic Maček s trojko izenačil, v naslednji akciji pa je Tajfun z zabijanjem Spicerja povedel 58:60. Da šenčurska ekipa res ne leži šentjurski, se je pokazalo takoj za tem, ker je namesto prevzema pobude gostov, domača zasedba odgovorila s serijo 10:0, 10 točk pa je znašala tudi prednost gradbenikov pred zadnjima minutama, ki se je v tem času zmanjšala zgolj za dve točki.


Tokrat je do dvomestnega izkupička prišel zgolj Malcolm Grant, ki je dosegel 26 točk.


Gregor Vodenik, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe: “Po tej zmagi lahko povemo na glas, da obstanek v ligi ni cilj, ki bi nas pretirano motiviral. Smo na misiji, ki vključuje zmago tudi proti naslednjemu nasprotniku.”


Jurica Golemac, trener Tajfuna: “Povsem zaslužena zmaga Šenčurja, za kar jim čestitam. Tekmo smo zelo slabo odprli, v zadnji četrtini smo uspeli preiti v vodstvo, vendar v končnici nismo imeli moči, da tekmo zaključimo z zmago. Ponovno bi se rad zahvalil našim navijačem za podporo.”


V soboto, 8. aprila, bo ob 19.00 na vrsti domača tekma s KK Sixt Primorska.


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d.
Občina Šentjur

©2003-2018 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.