Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Šentjur, 29. 3. 2017 ob 19.00, Liga Nova KBM

KK Šentjur : KK LTH Castings
89 : 62

statistika statistika tekme

Visoko slavili tudi na tretji tekmi LZO

Tajfun je tudi v tretji tekmi Lige Nova KBM prišel do visoke zmage, vendar so bili fantje iz škofjeloškega kolektiva najbolj žilav nasprotnik doslej.


Po domačem vodstvu 8:4 je gostov uspela serija devetih točk in v sedmi minuti vodstvo za pet točk. Šentjurčani so se hitro zbrali in povedli prvo četrtino pa atraktivno zaključili z visoko podajo Mirze Sarajlije, ki jo je z enim od mnogih zabijanj v koš pretvoril Žiga Fifolt.


Fifoltu se je v drugi četrtini pridružil izredno razpoloženi Jaka Brodnik, ki je skupaj prispeval tri od 12 trojk Tajfuna. Ob koncu polčasa sta za vodstvo osmih točk zelo privlačno zaključila Daniel Vujasinović s podajo in Khaliq Spicer z zabijanjem.
Najbolj so se tajfunovci odlepili od gostov v tretji četrtini, ki so jo dobili s 27:11, Tajfun pa je po 30 minutah vodil za 24 točk.
Do najvišje razlike je prišlo ob koncu srečanja, ko je Emilio Banić zadel trojko za +27, kmalu za tem pa je Amar Ejup izza črte 6,75 m zadel za +28.


Brodnik je tekmo končal pri 18 točkah, Malcolm Grant je ob 17 točkah zadel vse tri poskuse za tri, Fifolt je za 14 točk kar petkrat zabil, Spicer pa je do dvojnega dvojčka ob 10 točkah zmanjkal en skok.


Jurica Golemac, trener Tajfuna: "Odigrali smo dobro tekmo. Pomembno je, da smo minutažo razporedili med vse igralce in da se nihče ni poškodoval. Sedaj imamo en teden, da se pozdravimo in pripravimo na naslednjo tekmo."

Rade Mijanović, trener LTH Castings: "Glede na zdravstveno stanje ekipe smo 30 minut odigrali več kot solidno. Tajfun nas je z agresivno igro v tretji četrtini povsem onemogočil. Čestitam jim za zmago in kakovostno košarko, ki je plod trenerjevega dela."

Fotogalerija (klik!)


V sredo, 5. aprila, je na vrsti gostovanje pri KK Šenčur Gorenjska gradbena družba, tekma na Gorenjskem pa se bo začela ob 19.00.

*foto: Kvirina Martina Zupanc

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.