Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Šentjur, 22. 3. 2017 ob 19.00, Liga Nova KBM

KK Šentjur : KK Terme Olimia Podčetrtek
93 : 59

statistika statistika tekme

Odličen uvod v boj za obstanek

Začel se je drugi del državnega prvenstva, kjer si morajo za obstanek v prvoligaški druščini, kjer so sicer že 17. sezono, šentjurski košarkarji zagotoviti vsaj tretje mesto med šestimi ekipami.


Po črtanju zmag z ekipami, ki so se uvrstile v ligo za prvaka, je Tajfun začel v nevarnem območju, saj so poleg njih v razmiku ene točke še Šenčurjani in Podčetrtani, po vsej verjetnosti pa bo ena od njih naslednjo sezono morala v 2. SKL.


Gostje iz Obsotelja so do sredine prve četrtine imeli pobudo, saj so v 5. minuti povedli s 5:9. Tudi brez minute odmora so tajfunovci uspeli zbrati in do konca četrtine uprizorili serijo 18:0.
Domači so serijo s trojko povratnika po poškodbi, Mirze Sarajlije, v začetku druge četrtine povišali na 21 točk, pri rekonvalescentih pa velja omeniti še Jako Brodnika, ki je po nekaj mesecih znova stopil na igrišče, tako da je imel Jurica Golemac tokrat na voljo najdaljšo klop v sezoni. Gostitelji so dvomestno prednost ohranjali skozi vso drugo periodo, tik pred koncem polčasa pa so jo s trojko Malcolma Granta povišali na 21.


Rdeča falanga je tudi v tretjem desetminutju držala vse niti tekme v svojih rokah, tretjo četrtino pa je za dotlej najvišjih 22 točk prednosti atraktivno zaključila naveza Sarajlija-Khaliq Spicer.


Enako kot v tretji so tudi v zadnji četrtini zaostanek najbolj znižali na 17 točk, v izteku srečanja pa je Tajfun z nekaj daljinskimi projektili razliko povišal na visokih 34.


Poleg ene boljših strelskih predstav Tajfuna (Grant in Jereb 20, Sarajlija 16, Miković 12 (10 skokov), veseli predsem izjemna kolektivna in požrtvovalna igra.


Jurica Golemac, trener Tajfuna: "Odigrali smo zelo agresivno tekmo, ob tem pa zaustavili najnevarnejše košarkarje Podčetrtka. Ni časa za evforijo, saj nas naslednja tekma čaka že čez tri dni. Znova bi se rad zahvalil navijačem, ki so znova pripravili odlično vzdušje."

Andrej Žakelj, trener Term Olimia Podčetrtka: "Čestitke ekipi Tajfuna za izredno dobro predstavo. Pokazali so, kako se bori za klub. Tekmo so odigrali z veliko energije, mi pa ravno nasprotno, brez energije in idej. Če želimo doseči zastavljen cilj, moramo to popraviti. Gre šele za prvo tekmo, zato moramo obdržati glave gor in že v nedeljo prikazati boljšo predstavo."

Fotogalerija (klik!)


V soboto, 25. marca, je na vrsti gotovanje pri Portorožu, kjer se bo tekma začela ob 19.30. 


 


*foto: Kvirina Martina Zupanc


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.