Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Šentjur, 1. 3. 2017 ob 18.00, Liga Nova KBM

KK Šentjur : KK Union Olimpija
66 : 88

statistika statistika tekme

Kljub prebliskom daleč od uspeha z Olimpijo

V zaostali tekmi 18. kola prvoligaškega tekmovanja se je šentjurski Tajfun doma pomeril z Unionom Olimpijo. Pri gostiteljih se je občinstvu prvič predstavil novinec Tomaž Jereb, a je imel težko delo, saj sta tekmo izpustila Daniel Vujasinović in Mirza Sarajlija.


Šentjurčani so začeli s spodbudnimi 7:0, a so gostje hitro znižali na 10:8. Sledilo je novo obdobje učinkovite domače igre in v 7. minuti dvojno vodstvo z 20:10. Po minuti odmora gostov so se ti do konca četrtine približali na 24:22.


Na začetku druge četrtine je Jereb dobil tretjo osebno napako in odšel na klop, to pa je Olimpija izkoristila in drugo četrtino odprla s serijo 0:12. Do polčasa so gostje držali prednost in jo po 20 minutah dvignili na 15 točk.


Po glavnem odmoru je šentjursko občinstvo pozdravilo športnika Šentjurja za leto 2016, državnega prvaka v gorskem kolesarstvu, Gregorja Krajnca. Tajfun je, kljub agresivnemu začetku varovancev Gašperja Okorna, presenetil s povratkom, saj je se je v 24. minuti približal na 47:53, a je sledila serija sedmih točk gostov.


V 34. minuti se je razlika povišala na visokih 20 točk, v zadnjih minutah pa sta trenerja ponudila priložnost mladim igralcem. Pri Tajfunu je največ pokazal Amar Ejup, pri zmajih pa Žiga Jurček.


Malcolm Grant je dosegel 25 točk, od tega pet trojk. Dvomesten izkupiček je z 11 točkami uspel še Jerebu.


Jurica Golemac, Tajfun: "Zaslužena zmaga Uniona Olimpije. Mi smo se borili po svojih najboljših močeh. Zahvalil bi se navijačem za bučno podporo."

Gašper Okorn, Union Olimpija: "Čestitke igralcem za zmago."
 
Fotogalerija (klik!)V ponedeljek, 6. marca, je ob 18.45 na sporedu domača tekma s KK Terme Olimia Podčetrtek.


*foto: Kvirina Martina Zupanc

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.