Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Dvorana Hruševec, 22. 11. 2016 ob 18.00, Pokal Spar

KK Šentjur : KK Terme Olimia Podčetrtek
61 : 54

statistika statistika tekme

Od Podčetrtanov na koncu boljši za 8 točk

Košarkarji Tajfuna so si v povratni tekmi 3. kroga Pokala Spar z ekipo Terme Olimia Podčetrtek zagotovili napredovanje v nadaljevanje tekmovanja. Prvo tekmo v Podčetrtku so dobili za točko, na domačem parketu pa so bili od sosedov boljši za 7 točk, a je bila zmaga vse prej kot lahka.


V prvi četrtini so gostitelji prevladovali in jo dobili za 18:10, pri gostih pa je kar 9 točk dosegel Buda. 


Po nekaj minutah igre v drugi četrtini je domača zasedba povedla z 22:12, a so se gostje predvsem po zaslugi Reneja Žvana do konca polčasa približali na 29:25. 


Še bolj konkretni so bili termalci po glavnem odmoru, saj je kapetan Trupaj zadel dve trojki, skupaj s soigralci pa je bilo kakšnih 200 gledalcev priča delnemu izidu 0:10. Končno so boljše zaigrali tudi šentjurski košarkarji in s serijo 8:1 znova prevzeli vodstvo. Gostje se niso dali in po zaslugi Strnada, ki je v tretji četrtini dosegel 11 točk, po 30 minutah vodili za dve točki, ki bi jih tudi popeljali v 4. krog.


V zadnjem desetminutju sta se razigrala Jaka Brodnik in Malcolm Grant in domača prednost je narasla na dvomestno število. Termalci se tudi v zadnjem naletu niso uspeli nevarneje približati. 


Brodnik je srečanje kot edini "dvoštevilčni" končal z 12 točkami. Gostitelji so proste mete izvajali z 88-odstotno natančnostjo. 


Pokrovitelj VIP pogostitve je bil Franc Grabler, sicer član Šentjurskih vitezov, ki so znova odlično opravili svoj posel.


Fotogalerija 1 (klik!)


Fotogalerija 2 (klik!)


Žreb za nadaljevanje pokalnega tekmovanja bo v četrtek, 24. novembra. 


Naslednjo tekmo Lige Nova KBM bo Tajfun igral v ponedeljek, 28. novembra, ko bo v hruševski dvorani ob 18.45 tekma s polzelskimi Hopsi.


 


*foto: Karmen Koželj


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.