Liga Nova KBM

KK Šentjur

:

KK Šenčur Gorenjska gradbena družba

Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Helios Alpe Adria Cup
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter

Tekme KK Tajfun

Dvorana Hruševec, 22. 11. 2016 ob 18.00, Pokal Spar

KK Šentjur : KK Terme Olimia Podčetrtek
61 : 54

statistika statistika tekme

Od Podčetrtanov na koncu boljši za 8 točk

Košarkarji Tajfuna so si v povratni tekmi 3. kroga Pokala Spar z ekipo Terme Olimia Podčetrtek zagotovili napredovanje v nadaljevanje tekmovanja. Prvo tekmo v Podčetrtku so dobili za točko, na domačem parketu pa so bili od sosedov boljši za 7 točk, a je bila zmaga vse prej kot lahka.


V prvi četrtini so gostitelji prevladovali in jo dobili za 18:10, pri gostih pa je kar 9 točk dosegel Buda. 


Po nekaj minutah igre v drugi četrtini je domača zasedba povedla z 22:12, a so se gostje predvsem po zaslugi Reneja Žvana do konca polčasa približali na 29:25. 


Še bolj konkretni so bili termalci po glavnem odmoru, saj je kapetan Trupaj zadel dve trojki, skupaj s soigralci pa je bilo kakšnih 200 gledalcev priča delnemu izidu 0:10. Končno so boljše zaigrali tudi šentjurski košarkarji in s serijo 8:1 znova prevzeli vodstvo. Gostje se niso dali in po zaslugi Strnada, ki je v tretji četrtini dosegel 11 točk, po 30 minutah vodili za dve točki, ki bi jih tudi popeljali v 4. krog.


V zadnjem desetminutju sta se razigrala Jaka Brodnik in Malcolm Grant in domača prednost je narasla na dvomestno število. Termalci se tudi v zadnjem naletu niso uspeli nevarneje približati. 


Brodnik je srečanje kot edini "dvoštevilčni" končal z 12 točkami. Gostitelji so proste mete izvajali z 88-odstotno natančnostjo. 


Pokrovitelj VIP pogostitve je bil Franc Grabler, sicer član Šentjurskih vitezov, ki so znova odlično opravili svoj posel.


Fotogalerija 1 (klik!)


Fotogalerija 2 (klik!)


Žreb za nadaljevanje pokalnega tekmovanja bo v četrtek, 24. novembra. 


Naslednjo tekmo Lige Nova KBM bo Tajfun igral v ponedeljek, 28. novembra, ko bo v hruševski dvorani ob 18.45 tekma s polzelskimi Hopsi.


 


*foto: Karmen Koželj


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d.
Občina Šentjur

©2003-2018 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.