Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Šentjur, 14. 3. 2017 ob 18.45, Liga Nova KBM

KK Šentjur : KK LTH Castings
74 : 61

statistika statistika tekme

Redni del končali z zmago in 8. mestom

Tajfun je redni del Lige Nova KBM končal z dvema pomembnima zmagama proti ekipama, ki bosta prav tako sodelovali v ligi z obstanek. Vanjo bo namesto 10 zmag, ki jih je dosegel na igrišču, kljub temu, da so vse ekipe sodelovale od začetka prenstva, prenesel le šest uspehov ...
 
Gostje iz Škofje Loke so izkoristili mlačen šentjurski začetek in povedli 3:9, po minuti odmora pa se razmerja na igrišču niso izboljšala, saj je LTH Castings povedel s 5:12.


Po vstopu Tomaža Jereba se je v drugi četrtini z domače strani začela boljša predstava. Najprej s serijo 9:0, potem pa še s 16:2. Ob polčasu je domača prednost znašala 16 točk.


V tretji četrtini se je ponovila stara hiba, ko igralci ob visokem vodstvu popustijo, saj so se mladi gostje v 29. minuti približali na štiri točke zaostanka. Vseeno do kritičnih trenutkov ni prišlo, saj je razlika ob dobrem pristopu kmalu znova narasla na dvomestno.


Dvoštevilčni so bili Grant z 22 točkami, Jereb s 16 in Spicer z 12, Vujasinović pa je poskrbel za 12 podaj za zadetek.


Jurica Golemac, trener Tajfuna: "Čestitke fantom za igro na tej tekmi. Škofjeločani so pokazali, da so mlada, a resna ekipa. Za to zmago smo se morali nagarati. Sedaj imamo dovolj časa, da se pripravimo na nadaljevanje sezone. Znova bi se rad zahvalil našim navijačem."


Rade Mijanović, trener LTH Castings: "Čestitke ekipi Tajfuna za zmago. Po slabi drugi četrtini se nam je uspelo vrniti v tekmo, vendar žal to ni bilo dovolj."


Fotogalerija (klik!)
 

 
V ligi za obstanek bodo poleg Tajfuna sodelovali: Sixt Primorska, Terme Olimia Podčetrtek, Šenčur Gorenjska gradbena družba, LTH Castings in Portorož. Boj za obstanek bo trd, saj si verjetno na zvezi ne želijo, da bi Primorska ali Gorenjska ostala brez obeh ligašev, zato bo podpora s tribun zelo pomembna. Termine tekem bomo objavili takoj, ko bodo znani oz. po zaključku zadnjih preostalih tekem v rednem delu.


*foto: Kvirina Martina Zupanc


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.