Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Šentjur, 6. 3. 2017 ob 18.45, Liga Nova KBM

KK Šentjur : KK Terme Olimia Podčetrtek
75 : 81

statistika statistika tekme

Mehak vstop v tekmo se je na koncu maščeval

Lokalni derbi med Tajfunom in termalci je bil tokrat precej pomemben tudi kot tekma, kjer se točke prenašajo v ligo za obstanek, česar so se bolje zavedali v Podčetrtku.


Gostje so v Hruševcu odlično začeli in povedli z dvomestno razliko že po nekaj minutah, kar ni spremenila niti prepozna domača minuta odmora. V začetku druge četrtine so termalci povedli za 15 točk, a je Tajfunu, ki je znova igral brez Mirze Sarajlije, preko edinega razpoloženega igralca Malcolma Granta, v 17. minuti uspelo zaostanek znižati na osem. Sledil je protiudar zasedbe Andreja Žaklja, ki je ob polčasu s trojko Američana Gibbsa znova vodila za 15 točk.


Tajfun je po glavnem odmoru želel preobrniti tek dogodkov, a se nikakor ni uspel približati na enomesten zaostanek. Po seriji osmih točk Nejca Strnada je v 28. minuti razlika narasla na 21 točk.


Dve trojki Emilia Banića na začetku zadnje četrtine sta šentjursko zasedbo vendarle prebudile, a se je razlika topila zelo počasi. Šele dve minuti pred komcem je Tajfun zaostanek znižal na osem, a je takoj zatem s trojko odgovoril Strnad. S 6:0 v pol minute je šentjurska vrsta prišla na pet točk zaostanka, 15 sekund pred koncem pa s košem Tomaža Jereba le še na dve. Gostje so zadeli zadnjih šest prostih metov in s tem preprečili morebiten preobrat.


Dvomestne učinke so dosegli: Grant 22 točk, Vujasinović 14 (15 podaj), Banić 10.
 
Dodajmo, da je pred tekmo občinstvo pozdravilo Lovra Voduška, Šentjurčana, ki je na olimpijskem festivalu evropske mladine v turškem Erzurumu z ekipo smučarskih skakalcev osvojil zlato medaljo.


Jurica Golemac, trener Tajfuna: “Podčetrtek je prišel do zaslužene zmage. Za uspeh smo igrali premalo agresivno in se prepozno zbudili. Čestitam ekipi Podčetrtka za zmago.”


Andrej Žakelj, trener Term Olimia Podčetrtka: “Čestitam igralcem za zmago. Pokazali so pravi pristop, se držali dogovorov in igrali pametno. Na koncu smo imeli padec v igri, ki je bil posledica manjše rotacije igralcev. Vseeno mislim, da smo bili celotno srečanje boljši v vseh elementih in zasluženo zmagali. Že v soboto nas čaka nova težka tekma, zato ni časa za sprostitev.”

Fotogalerija (klik!)


       
 
V petek, 10. marca, je na sporedu gostovanje v Portorožu, kjer se bo tekma začela ob 20.00.*foto: Kvirina Martina Zupanc


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.