Liga Nova KBM

KK Šentjur

:

KK Šenčur Gorenjska gradbena družba

Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Helios Alpe Adria Cup
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter

Tekme KK Tajfun

Šentjur, 6. 3. 2017 ob 18.45, Liga Nova KBM

KK Šentjur : KK Terme Olimia Podčetrtek
75 : 81

statistika statistika tekme

Mehak vstop v tekmo se je na koncu maščeval

Lokalni derbi med Tajfunom in termalci je bil tokrat precej pomemben tudi kot tekma, kjer se točke prenašajo v ligo za obstanek, česar so se bolje zavedali v Podčetrtku.


Gostje so v Hruševcu odlično začeli in povedli z dvomestno razliko že po nekaj minutah, kar ni spremenila niti prepozna domača minuta odmora. V začetku druge četrtine so termalci povedli za 15 točk, a je Tajfunu, ki je znova igral brez Mirze Sarajlije, preko edinega razpoloženega igralca Malcolma Granta, v 17. minuti uspelo zaostanek znižati na osem. Sledil je protiudar zasedbe Andreja Žaklja, ki je ob polčasu s trojko Američana Gibbsa znova vodila za 15 točk.


Tajfun je po glavnem odmoru želel preobrniti tek dogodkov, a se nikakor ni uspel približati na enomesten zaostanek. Po seriji osmih točk Nejca Strnada je v 28. minuti razlika narasla na 21 točk.


Dve trojki Emilia Banića na začetku zadnje četrtine sta šentjursko zasedbo vendarle prebudile, a se je razlika topila zelo počasi. Šele dve minuti pred komcem je Tajfun zaostanek znižal na osem, a je takoj zatem s trojko odgovoril Strnad. S 6:0 v pol minute je šentjurska vrsta prišla na pet točk zaostanka, 15 sekund pred koncem pa s košem Tomaža Jereba le še na dve. Gostje so zadeli zadnjih šest prostih metov in s tem preprečili morebiten preobrat.


Dvomestne učinke so dosegli: Grant 22 točk, Vujasinović 14 (15 podaj), Banić 10.
 
Dodajmo, da je pred tekmo občinstvo pozdravilo Lovra Voduška, Šentjurčana, ki je na olimpijskem festivalu evropske mladine v turškem Erzurumu z ekipo smučarskih skakalcev osvojil zlato medaljo.


Jurica Golemac, trener Tajfuna: “Podčetrtek je prišel do zaslužene zmage. Za uspeh smo igrali premalo agresivno in se prepozno zbudili. Čestitam ekipi Podčetrtka za zmago.”


Andrej Žakelj, trener Term Olimia Podčetrtka: “Čestitam igralcem za zmago. Pokazali so pravi pristop, se držali dogovorov in igrali pametno. Na koncu smo imeli padec v igri, ki je bil posledica manjše rotacije igralcev. Vseeno mislim, da smo bili celotno srečanje boljši v vseh elementih in zasluženo zmagali. Že v soboto nas čaka nova težka tekma, zato ni časa za sprostitev.”

Fotogalerija (klik!)


       
 
V petek, 10. marca, je na sporedu gostovanje v Portorožu, kjer se bo tekma začela ob 20.00.*foto: Kvirina Martina Zupanc


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d.
Občina Šentjur

©2003-2018 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.