Liga Nova KBM

KK Zlatorog

:

Šentjur

Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Polzela, 24. 2. 2017 ob 18.45, Liga Nova KBM

KK Hopsi Polzela : KK Šentjur
77 : 75

statistika statistika tekme

Pri hmeljarjih izpustili lepo priložnost

Šentjurska ekipa je po 20 dneh tekmovalnega premora na Polzeli igrala pomembno tekmo za uvrstitev v ligo za prvaka. Tokrat je bila okrepljena s Tomažem Jerebom, ki je prej igral za drugoligaša iz Slovenskih Konjic, na drugi strani pa je tekmo zaradi poškodbe izpustil Mirza Sarajlija. Zobe je stisnil tudi Daniel Vujasinović, ki ima težave s kolenom.

 
Tajfun je začel poletno in si v prvi četrtini nabral največ 13 točk prednosti, pri tem pa so gostje zadeli štiri trojke.
 
Gostitelji so se na začetku druge četrtine približali na pol ducata točk zaostanka, a so šentjurski košarkarji odgovorili s trojkami in v 18. minuti vodili že 18 točk. Polzelani so do polčasa razliko zmanjšali na 11.

Po glavnem odmoru je Tajfun uspel vzdrževati razliko, proti koncu tretje četrtine pa so se Hopsi približali le na tri točke zaostanka.

Varovancem Jurice Golemca je v zadnji četrtini znova uspelo nekoliko pobegniti, saj je bilo po 35 minutah igre 62:70. V poldrugi minuti so Polzelani s serijo 8:0 izenačili. V zadnjo minuto so gostitelji vstopili s prednostjo ene točke. Tajfunovci so dvakrat izgubili žogo in s tem tudi lepo priložnost za zmago.

 
Z dvoštevilčnim točkovnim učinkom je tekmo končalo pet tajfunovcev: Grant 17, Vujasinović 16, Spicer 13, Maček in Miković 11, … Boštjan Kuhar
, trener Hopsov Polzele: “Košarkarji Tajfuna so nas v prvem polčasu presenetili z domiselno igro. Enostavno nismo bili kos njihovim preciznim metom. Kljub zaostanku 18 točk smo se v drugem polčasu pobrali, spremenili nekaj taktičnih zamisli v obrambi ter tekmo obrnili v našo korist. Čestitam svojim fantom za zmago in uvrstitev v Ligo za prvaka. Ekipi Tajfuna pa želim čim boljše predstave v Ligi za obstanek.”

Jurica Golemac, trener Tajfuna: “Čestitam fantom za odlično tekmo. Zahvaljujem se našim navijačem, ki so nas spodbujali celotno tekmo.”

V sredo, 1. marca, je ob 18.00 v Hruševcu na sporedu domača tekma z Unionom Olimpijo.

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.