Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Šentjur, 27. 1. 2017 ob 18.45, Liga Nova KBM

KK Šentjur : KK Šenčur Gorenjska gradbena družba
68 : 69

statistika statistika tekme

Po visokem vodstvu grenak poraz

Dasiravno je imel šentjurski tabor pred srečanjem s Šenčurjani še vedno precej preglavic s poškodbami, je Tajfun veljal za favorita, prav tako pa je bila zmaga nujna v lovu za uvrstitev v ligo za prvaka.


Da ne bi izgubila delovne temperature sta tekmo začela tudi Mirza Sarajlija in Khaliq Spicer. Po zaostanku z 8:13 je domača zasedba po minuti odmora ujela goste, po prvi četrtini pa sta bili ekipi izenačeni na 17.


Predvsem z odličnim metom razdalje, v prvem polčasu so bile Tajfunove trojke 7/14, je domača ekipa do polčasa gorenjski zasedbi ušla na 39:32.


Še bolje je kazalo po glavnem odmoru, ko so fantje v rdečem začeli izjemno agresivno in po trojki Milana Sebiča v 23. minuti povedli 51:34. Visoka razlika gostov ni zmedla, saj so zaostanek do konca 30. minute znižala na samo pol ducata točk.


Po dobri minuti in pol igre v zadnji četrtini so gostje izenačili na 60. Od takrat naprej razlika ni bila večja od dveh točk, rahlo pobudo pa so imeli varovanci Ernesta Novaka. Devet sekund pred koncem je gostujoči 19-letnik Nejc Martinčič zadel oba prosta mesta, s katerima je dosegel končni izid, saj v zadnji akciji tajfunovci niso prišli do koša.


Sarajlija je kot najboljši strelec domačih vpisal 23 točk, Spicer 12, Miković pa 10.


Jurica Golemac, Tajfun:"Na koncu so naši tekmeci zasluženo prišli do zmage. Mi se po visokem vodstvu očitno nismo znašli, tudi v obrambnih nalogah nismo izpolnjevali zadanih nalog. Še naprej moramo delati maksimalno osredotočeno, na tekmah pa kazati čim bolj borbene predstave. Za podporo pa bi se znova zahvalil našim čudovitim navijačem, ki so vselej naš šesti igralec."

Ernest Novak
, Šenčur Gorenjska gradbena družba: "Čestitke mojim košarkarjem za prikazano igro v drugem polčasu. Borili so se do konca, niso obupali niti po zaostanku sedemnajstih tok, na koncu pa prišli do zmage. Nerad izpostavljam posameznike, vseeno pa bi rad čestital Martinčiču, ki je prevzel odgovornost ob koncu tekme. Zahvalil pa bi se našim navijačem, ki so nas bodrili skozi celotno srečanje."


Dodajmo, da si je skupaj s trenerjem Andrejem Hajnškom tekmo ogledala zlata medalistika z olimpijskih iger v Riu de Janeiru v metu Kopja, Sara Kolak.


Fotogalerija (klik!)


V sredo, 1. februarja, je na vrsto gostovanje pri Krki, tekma pa se bo začela ob 18.00. V soboto, 4. februarja, bo ob 19.00 domača tekma z aktualnimi državnimi prvaki iz Domžal.


*foto: Kvirina M. Zupanc


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.