Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Rogaška Slatina, 21. 1. 2017 ob 19.00, Liga Nova KBM

KK Rogaška : KK Šentjur
77 : 60

statistika statistika tekme

Serija zmag prekinjena - Rogaški na koncu previsoka zmaga

V lokalni derbi s Slatinčani so Šentjurčani odpotovali z novim soigralcem Emilem Banićem, na drugi strani pa Jurica Golemac ni mogel računati na Aleksandra Petrovića in Khaliqa Spicerja, kakor tudi že dlje odsotnega Jako Brodnika.


Gostitelji so za razliko od Tajfuna začeli bolj razpoloženo in sredi prve četrtine povedli za devet točk. Gostje so se uspeli približati do konca prve četrtine, a je bila Tajfunova rotacija še bolj okleščena za nadaljevanje tekme, saj je na Mirzo Sarajlijo padel domači igralec Dragan Đuranović in mu povzročil lažji pretres možganov.


Do sredine druge četrtine sta bili moštvi rezultatsko skupaj, potem pa so se domači s serijo 11:4 odlepili za izid polčasa 37:29.


Agresivna igra domače zasedbe je v 24. minuti privedla do 12 točk prednost, a se gostje s številno podporo na tribunah niso predali in v 26. minuti s košem novinca Banića prišli na 44:40. Pred zadnjimi 10 minutami je domača vrsta vodila za pet točk, ob zvoku sirene je namreč s trojko razliko znižal Malcolm Grant.


Po njegovi zaslugi je v 34. minuti Tajfun prišel na zaostanek le dveh točk - 58:56. Izkupiček gostov bi bilo veliko boljši, če bi solidneje izvajali proste mete, saj so zadeli le sedem od 16 poskusov. Po košu Milije Mikovića, ki je bil s 17 točkami skupaj z Grantom najučinkovitejši pri Tajfunu, je bilo v 36. minuti na semaforju 63:58. Od takrat pa je bila na igrišču le še domača ekipa, ki je tudi z nekaj sivega vetra, razliko do konca tekma povišala na za to srečanje nerealnih 17 točk.


Miki je ob 17 točkah zbral kar 16 skokov. Dvojnega dvojčka je skorajda zbral tudi Daniel Vujasinović, ki je dosegel 11 točk, nad njim pa so nasprotniki naredili devet osebnih napak.


Damjan Novaković, trener Rogaške: "Tako kot Tajfun imamo tudi mi svoje težave, vendar smo vseeno uspeli priti na tekmo v kompletni postavi. To srečanje je bilo zelo borbeno in zanimivo je, da sta obe ekipi kriminalno slabo izvajali proste mete. Obe moštvi sta res garali v obrambi. Prišli smo do zaslužene zmage, ki je bila na koncu z višjo razliko kot je pokazalo dogajanje na igrišču. Ta zmaga za nas veliko pomeni, saj bomo pred nadaljevanjem sezone nekoliko lažje zadihali."

Jurica Golemac, trener Tajfuna: "Čestitke Rogaški za odlično predstavo in zasluženo zmago. Fantom nimam kaj zameriti, saj so dali vse od sebe. Zmanjšana rotacija je naredila svoje, saj v ključnih momentih, ko smo se približali nasprotniku, ni bilo prave energije. Takšen je šport. Že jutri se začnemo pripravljati na novo tekmo. Zahvalil bi se tudi navijačem, ki so nam do konca stali ob strani."

Fotogalerija (klik!)


V petek, 27. januarja, je ob 18.45 na sporedu domače srečanje z ekipo Šenčur Gorenjska gradbena družba.
 
*foto: Kvirina M. Zupanc
 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.