Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Koper, 8. 1. 2017 ob 17.00, Liga Nova KBM

KK Sixt Primorska : KK Šentjur
62 : 66

statistika statistika tekme

Zmagovito tudi v Kopru

Na prvo ponovoletno tekmo so šentjurski košarkarji odpotovali v naše največje obalno mesto, kjer je bila zunanja temperatura ob začetku tekme še nad lediščem.


Po uvodnem zabijanju domačega centra Radulovića gostitelji niso več vodili, a je bila pot do šeste zmage v tej sezoni naporna.


Tajfun je v 7. minuti z eno od petih trojk Mirze Sarajlije povedel z osmimi točkami prednosti in jo v naslednji minuti ponovil, a so gostitelji prvo četrtino končali z zaostankom dveh točk.


Z edino trojko Malcolma Granta je Tajfun v 12. minuti povedel 17:24, z enako razliko pa je zasedba Jurice Golemca po alley-oopu naveze Daniel Vujasinović-Milan Sebič vodila 13 sekund pred koncem polčasa.


Koprska vrsta je po glavnem odmoru trikrat zmanjšala zaostanek na samo točko, a so gostje uspeli obdržati pobudo in ob koncu četrtine po dveh blokadah Aca Petrovića in ukradeni žogi Granta preko Khaliqa Spicerja povesti z 48:54.


V 34., 37. in 39. minuti je bil rezultat poravnan. Vujasinović je v zadnjih dveh minutah dosegel vseh šest Tajfunovih točk in podelil celo blokado, kar je pripomoglo, da se je gostujoči tabor skupaj z navijači veselil novega uspeha.


"Vujo" je dosegel dvojnega dvočka z 19 točkami in 10 skoki, zadel pa je tudi vseh 11 prostih metov. Sarajlija je tekmo končal pri 17 točkah, Milija Miković pa je dodal 11 točk.


Aleksander Sekulič, Sixt Primorska: "Odigrali smo čvrsto tekmo proti tekmecu, ki ima izjemno izkušeno ekipo in ki je predvsem v obrambi dominiral. Iskali smo svoje priložnsoti, nismo igrali slabo, a bili smo premalo učinkoviti v napadu, tako z razdalje, kot iz neposredne bližine. Zgrešili smo preveč odprtih metov, kar smo skušail nadomestiti z napadalnim skokom. Žal to ni bilo dovolj za zmago. V določenih trenutkih nismo odigrali dovolj pametno in tekmecu moramo zasluženo čestitali za zmago."

Jurica Golemac
, Tajfun: "Čestital bi svojim fantom za zmago in odlično predstavo. Skozi celotno tekmo so garali na terenu, dali so svoj maksimum, hkrati pa naredili vse, kar smo se dogovorili. Vsekakor bi se na tem mestu znova zahvalil našim navijačem, ki nam vseskozi stojijo ob strani."


V petek, 13. januarja, bo ob 18.45 domača tekma z vodilnim Zlatorogom.


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.