Liga Nova KBM

KK Zlatorog

:

Šentjur

Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Šentjur, 4. 2. 2017 ob 19.00, Liga Nova KBM

KK Šentjur : KK Helios Suns
70 : 65

statistika statistika tekme

Zmaga z barvarji ohranja upanje

Po izjemno slabi predstavi v Novem mestu je šentjurskim košarkarjem v tekmi proti domžalskim preostalo le, da se zvesti publiki odkupijo.


V prvi četrtini so domači narekovali ritem in največ vodili za osem točk.


Helios se je v drugi četrtini približal na tri točke, a je domača vrsta odgovorila učinkovito in prednost povišala na 11 točk. Ob polčasu je bilo na semaforju 30:22.


Gostje so se v začetku drugega polčasa približali na štiri točke zaostanka, a je Tajfun s trojkama Mirze Sarajlije, ki jih je skupaj zadel šest, znova ušel. Ko so se gostje proti koncu tretje četrtine znova malce približali, je domača ekipa odgovorila s trojkama Emila Banića.


V 34. minuti je šentjurska vrsta povedla za 16 točk, a so se gostje začeli nevarno bližati, saj so v treh minutah uspeli s serijo 0:9. Tokrat se ni ponovil scenarij s tekme s Šenčurjani, tako da so bili domači v končnici dovolj zbrani za zmago, ki še ohranja teoretično upanje za ligo za prvaka.


Sarajlija je skupaj zbral 19 točk, Khaliq Spicer 11 ob 11 skokih, Banić pa je dodal 10 točk.


Jurica Golemac, Tajfun: “Čestitam fantom za zmago in ker so se pobrali po hudem porazu v Novem mestu. Menim, da smo zasluženo zmagali, to pa nam je uspelo tudi s pomočjo naših navijačev, ki so nam v minulem obdobju, ko nismo našli forme, vseeno vseskozi zvesto stali ob strani.”


Dejan Čikić, Helios Suns: “Za nami je zelo energična tekma, na kateri nam v prvem polčasu nikakor ni stekel met z razdalje, medtem ko smo v drugem delu igre zaigrali precej bolje, a so bili gostitelji zahvaljujoč zadetim metom za tri točke vselej v prednosti. Kljub porazu v prihodnost gledamo pozitivno, ker sem prepričan, da ima naša ekipa veliko boljši potencial v napadu, kot ga je pokazala tokrat.”
 
Fotogalerija (klik!)


Naslednja tekma je na sporedu šele v petek, 24. februarja, ko je na vrsti gostovanje na Polzeli.


*foto: Kvirina M. Zupanc


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.