Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Škofja Loka, 29. 12. 2016 ob 18.30, Liga Nova KBM

KK LTH Castings : KK Šentjur
62 : 73

statistika statistika tekme

Na silvestrovanje s peto zmago

V zaostali tekmi 11. kola Lige Nova KBM je Tajfun gostoval v Škofji Loki, saj se je tamkajšnja ekipa popolnila s kadrom, ki je sodeloval na EP do 18 let, v moštvu pa ni bilo več Željka Zagorca, s katerim se je gorenjski ligaš razšel.


Trener Jurica Golemac tokrat ni mogel računati na Aleksandra Petrovića, tajfunovci pa so vseeno bili odločeni, da koledarsko leto zaključijo z zmago, ki bi jih približala sredini lestvice.


Gostitelji so imeli rahlo pobudo do 5. minute, Šentjurčani pa so s serijo 0:8 prešli v vodstvo in prednost, kar je pozdravila tudi navijaška zasedba Šentjurskih vitezov.


Domači so v 12. minuti izenačili na 19, potem pa je Tajfun s sedmimi točkami Malcolma Granta v 15. minuti povedel z identično razliko. V 20. minuti je Khaliq Spicer po podaji Daniela Vujasinovića zabil za 24:35, a je bila razlika ob polčasu le pol ducata točk.


Ločani so v tretji četrtini dvakrat prišli na štiri točke zaostanka, s serijo 0:8 pa se je Tajfun v 27. minuti odlepil na 12 točk razlike. Gostje so v tem delu igre prednost največ dvignili na 15 točk, a se zasedba izpod Lubnika ni predala in v 32. minuti znova prišla na šest točk zaostanka. Grant je v 35. minuti zadel eno od svojih štirih trojk za 52:64, Matic Maček pa je dve minuti s trojko Tajfunovo prednost povišal na 14 točk. "Ulitkarji" so do konca tekme še uspeli znižati na devet točk, a zmaga gostov ni bila ogrožena.


Grant 18, Spicer 17 (9 skokov), Maček 10, ...


Rade Mijanović, LTH Castings: "Če se ozrem na našo zadnjo tekmo proti Sixt Primorski, smo tokrat zaigrali precej bolje in predvsem bolj zrelo. Škoda je, da nismo popolni in da pod košem nismo še imeli kakšnega košarkarja, saj menim, da bi v tem primeru tekma morda lahko imela drugačen konec."

Jurica Golemac
, Tajfun: "Mislim, da smo zasluženo prišli do nove zmage, čeprav danes nismo bili povsem pravi. Škofjeločani so odigrali odlično tekmo, za kar bi jim čestital. Vsekakor pa bi se za podporo rad zahvalil našim navijačem, ki so bili znova naš šesti igralec."


Prvo tekmo v letu 2017 bo Tajfun igral v nedeljo, 8. januarja, in sicer v Kopru.


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.