Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Šentjur, 12. 12. 2016 ob 18.45, Liga Nova KBM

KK Šentjur : KK Portorož
101 : 67

statistika statistika tekme

Odločilna razlika s Portorožem že v prvi četrtini

Košarkarji Tajfuna so v 10. kolu Lige Nova KBM proti Portorožu veljali za favorite, čeprav je pred tekmo ekipi na lestvici ločilo le eno mesto. Gostje so namreč v Šentjur prispeli z oslabljeno postavo.


Gostje so začeli z 0:2 in 2:5, potem pa smo videli redko videno serijo, saj so košarkarji Tajfuna v naslednjih šestih minutah dosegli 30 zaporednih točk! Prva četrtina se je končala z rekordnih 38:10.


V drugem desetminutju so gostje pokazali, da bi teoretično lahko tekmo odprli, saj so se po štirih minutah igre približali na 17 točk "minusa". Do polčasa se razlika ni več nižala, po 20 minutah igre pa je na semaforju pisalo 55:36.


Tajfunovci so po glavnem odmoru pokazali, da ničesar ne nameravajo prepustiti naključju, tako da so prednost povišali za nadaljnjih 17 točk.


V zadnji četrtini so se med strelce vpisali vsi igrali, ki so vstopili na parket, vključno z Amarjem Ejupom in Žigo Debelakom, Khaliq Spicer pa je dosegel stotico.


Spicer je tekmo končal pri 23 točkah in 13 skokih. Fifolt je vpisal 18, Sarajlija 15, Vujasinović 13 in Grant 10 točk. Dodajmo, da je Vujo zadel vse mete na koš in 15-krat podal za enak učinek. Tajfun je stotico nazadnje dosegel 3. 1. 2015 v Šoštanju.Jurica Golemac, trener Tajfuna: "Portorož je prišel oslabljen. Tekmo smo odigrali profesionalno in prišli do zaslužene zmage."

Konstantin Subotić, trener Portoroža: "Tajfun je z zelo dobro igro prišel do visoke zmage, za kar jim čestitam. Mi smo v Šentjur prišli v okrnjeni zasedbi. V prihodnjih tekmah bodo morali določeni igralci prevzeti nove vloge in večjo odgovornost, saj smo ostali brez dveh igralcev iz prve peterke. Čim prej se moramo zbrati in nadaljevati z delom."

Fotogalerija (klik!)Posnetek tekme


V ponedeljek, 19. decembra, je na vrsti povratno pokalno srečanje v Laškem. V četrtek, 29. decembra, bo ob 18.30 na sporedu zadnja letošnja tekma, in sicer pri zasedbi LTH Castings v Škofji Loki.


*foto: Kvirina M. Zupanc


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.