Liga Nova KBM

KK Šentjur

:

KK Šenčur Gorenjska gradbena družba

Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Helios Alpe Adria Cup
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter

Tekme KK Tajfun

Podčetrtek, 4. 12. 2016 ob 17.00, Liga Nova KBM

KK Terme Olimia Podčetrtek : KK Šentjur
52 : 67

statistika statistika tekme

Pri termalcih do tretje prvenstvene zmage

V manj kot treh tednih se je šentjurska ekipa še tretjič pomerila s prvoligaškimi novinci iz sosednje občine. V prvem obračunu za točke državnega prvenstva je zasedba Jurice Golemca vpisala tretjo prvenstveno zmago.


V Podčetrtku se je na tribunah znova zbrala številna navijška podpora soigralce pa je s klopi bodril tudi Jaka Brodnik, ki se je poškodoval na sredini tekmi v Kapfenbergu.


Po začetnih 6:2 po skoraj polovici prve četrtine so gostje nadaljevali sanjsko, saj so do konca 10. minute dosegli delni izid 1:20!


Na polovici drugega desetminutja je bila razlika najvišja na srečanju - 12:31. Takrat so tajfunovci zastali in domačim je do konca polčasa uspela serija 10:0.


V 25. minuti so termalci znižali na 32:36, a na srečo bližje niso prišli. Tajfun je pred zadnjo četrtino branil prednost ducata točk.


V 34. minuti so Podčetrtani še zadnjič prišli bližje, in sicer na 48:55. Ob odličnem delu v obrambi je sledila pomembna gostujoča serija 0:8! Na koncu gostitelji niso uspeli znižati zaostanka, šentjurski tabor pa se je veselil tretje ligaške zmage v tej sezoni.


Mirza Sarajlija je tekmo končal s 16 točkami. 13 jih je dodal Daniel Vujasinović, ki je tudi kar 10-krat podal za koš. Dvoštevilčen je bil še Khadeen Spicer, ki je dosegel 10 točk.


Boris Zrinski, Terme Olimia Podčetrtek: "Žal nam danes ni uspelo. Ponavljajo se nam tekme, ko se po slabem začetku vrnemo, a ko pridemo bližje, z nekaj nespametnimi potezami znova poskrbimo, da se nasprotnik odlepi. Vsekakor je to segment, na katerem bomo morali delati."


Jurica Golemac, Tajfun: "Mislim, da smo odigrali odlično tekmo, še posebej smo lahko zadovoljni z obrambnim segmentom igre. Vsi igralci so dali vse od sebe, z borbenostjo so nadoknadili tudi odsotnost Brodnika. Fantom bi čestital, za podporo pa bi se zahvalil tudi našim odličnim navijačem."


V petek, 9. decembra, bo v hruševski dvorani ob 19.00 na sporedu prvo pokalno srečanje z Zlatorogom. V ponedeljek, 12. decembra, ob 18.45 sledi domača tekma s Portorožem.Posnetek celotne tekme*foto: Kvirina M. Zupanc


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d.
Občina Šentjur

©2003-2018 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.