Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Podčetrtek, 4. 12. 2016 ob 17.00, Liga Nova KBM

KK Terme Olimia Podčetrtek : KK Šentjur
52 : 67

statistika statistika tekme

Pri termalcih do tretje prvenstvene zmage

V manj kot treh tednih se je šentjurska ekipa še tretjič pomerila s prvoligaškimi novinci iz sosednje občine. V prvem obračunu za točke državnega prvenstva je zasedba Jurice Golemca vpisala tretjo prvenstveno zmago.


V Podčetrtku se je na tribunah znova zbrala številna navijška podpora soigralce pa je s klopi bodril tudi Jaka Brodnik, ki se je poškodoval na sredini tekmi v Kapfenbergu.


Po začetnih 6:2 po skoraj polovici prve četrtine so gostje nadaljevali sanjsko, saj so do konca 10. minute dosegli delni izid 1:20!


Na polovici drugega desetminutja je bila razlika najvišja na srečanju - 12:31. Takrat so tajfunovci zastali in domačim je do konca polčasa uspela serija 10:0.


V 25. minuti so termalci znižali na 32:36, a na srečo bližje niso prišli. Tajfun je pred zadnjo četrtino branil prednost ducata točk.


V 34. minuti so Podčetrtani še zadnjič prišli bližje, in sicer na 48:55. Ob odličnem delu v obrambi je sledila pomembna gostujoča serija 0:8! Na koncu gostitelji niso uspeli znižati zaostanka, šentjurski tabor pa se je veselil tretje ligaške zmage v tej sezoni.


Mirza Sarajlija je tekmo končal s 16 točkami. 13 jih je dodal Daniel Vujasinović, ki je tudi kar 10-krat podal za koš. Dvoštevilčen je bil še Khadeen Spicer, ki je dosegel 10 točk.


Boris Zrinski, Terme Olimia Podčetrtek: "Žal nam danes ni uspelo. Ponavljajo se nam tekme, ko se po slabem začetku vrnemo, a ko pridemo bližje, z nekaj nespametnimi potezami znova poskrbimo, da se nasprotnik odlepi. Vsekakor je to segment, na katerem bomo morali delati."


Jurica Golemac, Tajfun: "Mislim, da smo odigrali odlično tekmo, še posebej smo lahko zadovoljni z obrambnim segmentom igre. Vsi igralci so dali vse od sebe, z borbenostjo so nadoknadili tudi odsotnost Brodnika. Fantom bi čestital, za podporo pa bi se zahvalil tudi našim odličnim navijačem."


V petek, 9. decembra, bo v hruševski dvorani ob 19.00 na sporedu prvo pokalno srečanje z Zlatorogom. V ponedeljek, 12. decembra, ob 18.45 sledi domača tekma s Portorožem.Posnetek celotne tekme*foto: Kvirina M. Zupanc


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.