Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Šentjur, 28. 11. 2016 ob 18.45, Liga Nova KBM

KK Šentjur : KK Hopsi Polzela
61 : 57

statistika statistika tekme

Derbi serij zaključen s preobratom za zmago

Košarkarji Tajfuna so v sklepni tekmi 8. kola Lige Nova KBM, ki začenja tudi serijo ponedeljkovih domačih prvenstvenih tekmem gostili moštvo s Polzele, ki je dotlej utrpelo le dva tesna poraza s Krko in Union Olimpijo.


Član gostujoče ekipe je tudi Ivan Držić, ki je prejšnjih šest sezon odtreniral in odigral v Hruševcu, kjer je pri šentjurskih ljubiteljih košarke pustil neizbrisen pečat. V zahvalo je po tradiciji pred srečanjem prejel umetniško delo.


Srečanje s Polzelani je izdatno napolnilo hruševske tribune, Tajfun pa je povedel s serijo 7:2, a so gostje takoj vrnili s šestimi zaporednimi točkami. Sledila je domača serija 10 točk (17:8), a so Savinjčani znova vrnili s pol ducata vezanih točk.
Serije so se nadaljevale tudi v drugi četrtini, ki so jo Šentjurčani začeli z 10:0 (27:14), a so Hopsi znova dosegli šest zaporednih točk. Serij s tem še ni bilo konec, saj je v zaključu prvega polčasa Tajfunu uspel delni rezultat 7:0 (31:20), ob polčasu pa je domača prednost znašala okroglih 10 točk.


Nič kaj drugače ni bilo v drugem polčasu, ki so ga gostje odprli najprej z 0:6, po zabijanju Khaleeqa Spicerja, pa so Hopsi z 0:7 v 26. minuti prevzeli vodstvo (35:36). Pred iztekom tretjega desetminutja je sledila še mini serija gostov z 0:5.


Po štirih točkah Tajfuna je bilo na začetku zadnje četrtine 44:43, potem pa so gostje v manj kot minuti s tremi trojkami povedli 44:52. Domača zasedba se ni predala in s 7:0 prišla na točko zaostanka, dobri dve minuti pred koncem pa je Malcolm Grant izenačil na 54. V zadnji minuti je odgovornost nase prevzel Daniel Vujasinović, ki je do takrat iz igre metal 1/4, to pot pa je dvakrat zadel iz polja za dve točki, domača ekipa pa je nekaj sekund pred koncem vodila za sedem točk. Gostje so ob koncu znižali z eno od svojih 10 trojk, šentjurska ekipa pa se je skupaj z izjemno publiko veselila šele druge zmage, s katero je sedaj na lestvici prehitela trojec ekip, ki so se veselile le po enkrat.


Khaleeq Spicer je vknjižil 12 točk in štiri blokade, Malcolm Grant in Mirza Sarajlija pa sta jih dodala 10. Prvič je nastopil Aleksandar Petrović, ki je dosegel pol ducata točk.


Jurica Golemac, trener Tajfuna: "Za nami je težka tekma. Na koncu smo prišli do zaslužene zmage proti odličnemu nasprotniku. Menim, da nas je do zmage pripeljala odlična obramba. Rad bi se zahvalil navijačem, ki so nas spodbujali tudi takrat, ko smo zaostajali. Zahvalil bi se tudi upravi, da nam je omogočila, da prevetrimo ekipo in pripeljemo nekaj novih igralcev."

Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzele: "Tekmo smo izgubili zaradi slabega uvoda v tekmo in odnosa igralcev v prvi četrtini."


Fotogalerija (klik!)


VideoutrinkiPosnetek celotne tekme


V sredo, 30. novembra, je na sporedu gostovanje v Kapfenbergu, in sicer v okviru pokala Sixt Alpe Jadran. V nedeljo, 4. decembra, je na vrsti gostovanje v Podčetrtku, tekma pa se bo začela ob 17.00.


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.