Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Ljubljana - ŠRC Ježica, 18. 11. 2016 ob 18.45, Liga Nova KBM

KK Union Olimpija : KK Šentjur
88 : 71

statistika statistika tekme

Gostovanja pri olimpijcih še vedno kot zakleta

Šentjurski košarkarji so imeli ob tokratnem gostovanju pri Union Olimpiji lepo priložnost, da pridejo do prve gostujoče zmage pri tej ekipi, a so "zmaji" brez kaznovanih Jeffersona in Mesička odigrali verjetno celo bolje, kot bi v nasprotnem primeru.


Gostitelji so tekmo odigrali v dvorani ŠRC Ježica, saj sta bili stoženska in tivolska zasedeni, v ježiški pa ni deloval prikazovalnik osebnih napak domače ekipe, kar v uradnem poročilu o tekmi ni zapisano.


Domača vrsta je odlično odprla tekmo in v uvodni četrtini dvakrat povedla z devetimi točkami prednosti. Po trojki Oliverja, ki je skupaj dosegel 19 točk, je v 12. minuti razlika znašala 10 točk. Končno so se predramili tudi tajfunovci in v poltretji minuti predvsem z meti z razdalje s serijo 2:13 prišli na točko zaostanka. Gostje so v tem delu igre največ vodili za štiri točke in polčas dobili s 36:37.


Začetek drugega polčasa je bil na moč podoben prvemu. Zdelo se je, da domači košarkarji zlahka prihajajo pod obroč, kjer so vztrajno višali razliko, ki je sredi tretje četrtine narasla na dvomestno število. Z nekaj prebliski so se gostje skušali približati, a jim kakšne opazne seriji zeleno-beli niso dovolili.


Ko se je začelo zadnje desetminutje je dvakrat zadel Jaka Brodnik in tajfunovce približal na pol ducata zaostanka, številčna šentjurska publika pa je postala še bolj glasna. Pri gostiteljih sta odgovornost prevzela Oliver in Mulalić, ki sta, velikokrat iz odprtih položajev, rešetala mrežico in ohranjala varno prednost domačih. V sklepnih minutah so statistiki pri Tajfunu bolj kot uspešne poteze vpisovali napake, kar je domača zasedba izkoristila in razliko povišala na za sinočnji večer pretiranih 17.


Z 12 točkami je bil pri Tajfunu najboljši strelec Malcolm Grant. Mirza Sarajlija je vseh 11 točk dosegel v prvem polčasu. Enako število točk je dosegel Jaka Brodnik, Daniel Vujasinović pa jih je vpisal 10.


Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije: "Čestitke igralcem za zmago."

Jurica Golemac, trener Tajfuna: "Zaslužena zmaga Olimpije. Igrali so hitro košarko, mi pa jim nismo uspeli slediti in odgovoriti na ta način igre. Enostavno nismo bili dovolj agresivni. Potrebno se bo vrniti v dvorano in odpraviti napake, ki so se nam pojavljale na tem srečanju."


V torek, 22. novembra, je ob 18.00 na vrsti povratno pokalno srečanje s termalci iz Podčetrtka.


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.