Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Šentjur, 9. 11. 2016 ob 20.00, Liga Nova KBM

KK Šentjur : KK Krka
75 : 72

statistika statistika tekme

Končno okusili tudi slast zmage

Košarkarji Tajfuna se v aktualni sezoni na nobeni od »front« sploh še niso naužili slasti zmage, pred tekmo s Krko pa je malokdo računal, da bi lahko v šentjurskem taboru prišlo do veselja.
Prvo tekmo za ekipo Jurice Golemca je odigral Jaka Brodnik, ki je več kot upravičil svoj prihod, enako pa velja tudi za Daniela Vujasinovića, ki se je moštvu pridružil že tekmo prej.

Tajfun je proti ekipi, ki je v ligi ABA v zadnjem času dosegla nekaj odmevnih zmag, začel odlično. Dvojec Vujasinović-Miković je dosegel prvih 16 točk za Šentjurčane, ki so po šestih minutah v huronskem vzdušju Šentjurskih vitezov in ostalih domačih pristašev povedli z dvomestno razliko. Fred Thomas je z zabijanjem postavil izid prve četrtine – 23:8.

Kljub naporom gostujoče zasedbe, da bi čimprej izničila zaostanek, so tajfunovci vzdrževati dvomestno prednost in na polčas odšli z rezultatom 46:35.

Novomeška ekipa je z novim naletom skušala takoj na začetku drugega polčasa. Na sredi tretje četrtine je po le dveh domačih točkah bilo 48:42. Po Golemčevi minuti odmora je sledila mini domača serija petih točk. Tudi po 30 minutah je bila šentjurska prednost enaka kot ob polčasu, le da je bilo na semaforju – 58:47.

Razen Grantove trojke (iz igre je metal 2/2) domačim v prvi polovici sklepne četrtine ni uspelo doseči točke, gostje pa so se povsem približali – 61:59. Ko je Mirza Sarajlija z edinim zadetim metom s trojko povišal na 64:59 in malo kasneje, ko je Khaliq Spicer skočil pod strop in zabil, se je domačim vrnila samozavest. Na drugi strani je Matic Rebec zadeval z ekstremne razdalje in Krko držal pri površju.

V končnici si Šentjurčani tokrat niso privoščili napake, kot v številnih tekmah doslej. Zadeli so vseh šest prostih poskusov, pri Krki pa dvojec Luković-Rebec, ki je skupaj dosegel 39 točk ni zmogel vsega. Končnih 75:72 je pomenilo prvo zmago Tajfuna v njegovi 17. prvoligaški sezoni.

Dvomestni učinek je pri domačih uspel Vujasinoviću – 16 točk, Brodniku 14 in Mikoviću 12.

Ekipi sta skupaj izvajali kar 64 prostih metov! Mnoge od njih tudi na podlagi osebnih napak, ko igralci niso vplivali na nasprotnika, kar je bilo razvidno tudi preko televizijskega prenosa oz. posnetka. Na takšen način je prišlo tudi do 100-evrske kazni zaradi tehnične napake domačemu kapetanu Milanu Sebiču.


Jurica Golemac, trener Tajfuna: "Spremljali smo zelo zanimivo tekmo. Pomembno je, da smo prebili led in dosegli prvo zmago v sezoni. Igrali smo agresivnejše kot na prejšnjih tekmah in garali vseh 40 minut. Vseh deset igralcev, ki je stopilo na parket, je dalo vse od sebe. Ponovno bi se rad zahvalil našim navijačem, ki so nam pomagali v težkih trenutkih in bili naš šesti igralec."

Dejan Mihevc, trener Krke: "Tekmo smo začeli premehko, tako v napadu kot v obrambi in gostitelji so to izkoristili ter nam ušli. V nadaljevanju smo se trudili, da bi jih ujeli, tako da svojim fantom ne morem zameriti volje. A to je bilo premalo in Tajfun je zasluženo slavil."

Povezava k fotogaleriji (klik!)
 

 
V torek, 15. novembra, je na sporedu pokalno srečanje v Podčetrtku, kjer se bo tekma začela ob 19.00. Naslednja ligaška tekma je na vrsti v petek, 18. novembra, ko bo ob 18.45 začel gostovanje pri Unionu Olimpiji.

*foto: Kvirina Martina Zupanc
 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.