Liga Nova KBM

KK Šentjur

:

KK Šenčur Gorenjska gradbena družba

Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Helios Alpe Adria Cup
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter

Tekme KK Tajfun

Šenčur, 5. 11. 2016 ob 19.00, Liga Nova KBM

KK Šenčur Gorenjska gradbena družba : KK Šentjur
87 : 82

statistika statistika tekme

Šenčurjani z odličnim strelskim večerom Šentjurčane pustili brez plena

V srečanju dveh ekip iz krajev z istim zavetnikom so tajfunovci prvič nastopili z Danielom Vujasinovićem, ki je ob uvodnem nastopu poskrbel za 10 asistenc in bil z 9 ujetimi žogami najboljši skakalec ekipe.


 
Po štirih točkah domače prednosti so malo pred koncem prve četrtine z enako razliko vodili Šentjurčani.

Tajfun je z isto razliko vodil tudi v 14. minuti, gostitelji pa so z odličnim metom za tri točke (v prvem polčasu so zadeli 10 trojk!) v drugi polovici druge četrtine povedli za sedem točk, a je bila razlika ob polčasu le dve.

Na uvodu v drugi polčas je Milija Miković z dvema trojkama goste znova popeljal v vodstvo za štiri, a so tretjo četrtino, znova tudi s trojkami, v svojo korist za osem točk dobili Gorenjci.


Z ducata točk zaostanka je Tajfun z dvema trojkama na začetku zadnje četrtine zaostanek prepolovil, v nadaljevanju pa so Šenčurjani ohranjali manjšo prednost. S serijo štirih gostujočih točk je bilo tričetrt minute pred koncem 81:79. Domači so dvakrat zgešili, a tudi dvakrat ujeli skok, potem pa je Pavić uspešno izvedel prosta mesta. Po minuti odmora je nekaj sekund pred koncem Sarajlija z daljinskim projektilom znižal na 83:82. Do konca so domači zadeli vse štiri proste mete in se veselili druge zmage.
 
Milija Miković je tekmo končal z 21 točkami (trojke: 4/4). Tudi Mirza Sarajlija je dosegel štiri trojke in zbral 20 točk. Khaliq Spicer je imel težave z vnetim očesom, zaradi poškodbe pa je s košarko za nekaj časa končal Keon Moore. Pri gostiteljih je naš lanskoletni igralec Marko Pajić dosegel 14 točk (trojke: 4/5). Domači prostega meta niso zgrešili, gostje pa so zgrešili šest poskusov, ki bi ob končni razliki prišli zelo prav. Gostitelji so zadeli 15 trojk ob 58 % metu.


Ernest Novak, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe: "Za nami je tekma, na kateri smo preprosto morali zmagati. Čestital bi fantom za pristop in borbenost skozi celotno srečanje."

Jurica Golemac, trener Tajfuna: "Povsem zaslužena zmaga domače ekipe. V nasprotju z dogovorom, smo tekmo začeli premalo agresivno. Nismo igrali slabo, vendar so imeli domačini odličen strelski večer. Čestitam ekipi Šenčurja za zmago, zahvaljujem pa se našim navijačem za podporo."

Fotogalerija (klik!)

V sredo, 9. novembra, je ob 20.00 na vrsti domača tekma s Krko.
 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d.
Občina Šentjur

©2003-2018 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.