Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Šenčur, 5. 11. 2016 ob 19.00, Liga Nova KBM

KK Šenčur Gorenjska gradbena družba : KK Šentjur
87 : 82

statistika statistika tekme

Šenčurjani z odličnim strelskim večerom Šentjurčane pustili brez plena

V srečanju dveh ekip iz krajev z istim zavetnikom so tajfunovci prvič nastopili z Danielom Vujasinovićem, ki je ob uvodnem nastopu poskrbel za 10 asistenc in bil z 9 ujetimi žogami najboljši skakalec ekipe.


 
Po štirih točkah domače prednosti so malo pred koncem prve četrtine z enako razliko vodili Šentjurčani.

Tajfun je z isto razliko vodil tudi v 14. minuti, gostitelji pa so z odličnim metom za tri točke (v prvem polčasu so zadeli 10 trojk!) v drugi polovici druge četrtine povedli za sedem točk, a je bila razlika ob polčasu le dve.

Na uvodu v drugi polčas je Milija Miković z dvema trojkama goste znova popeljal v vodstvo za štiri, a so tretjo četrtino, znova tudi s trojkami, v svojo korist za osem točk dobili Gorenjci.


Z ducata točk zaostanka je Tajfun z dvema trojkama na začetku zadnje četrtine zaostanek prepolovil, v nadaljevanju pa so Šenčurjani ohranjali manjšo prednost. S serijo štirih gostujočih točk je bilo tričetrt minute pred koncem 81:79. Domači so dvakrat zgešili, a tudi dvakrat ujeli skok, potem pa je Pavić uspešno izvedel prosta mesta. Po minuti odmora je nekaj sekund pred koncem Sarajlija z daljinskim projektilom znižal na 83:82. Do konca so domači zadeli vse štiri proste mete in se veselili druge zmage.
 
Milija Miković je tekmo končal z 21 točkami (trojke: 4/4). Tudi Mirza Sarajlija je dosegel štiri trojke in zbral 20 točk. Khaliq Spicer je imel težave z vnetim očesom, zaradi poškodbe pa je s košarko za nekaj časa končal Keon Moore. Pri gostiteljih je naš lanskoletni igralec Marko Pajić dosegel 14 točk (trojke: 4/5). Domači prostega meta niso zgrešili, gostje pa so zgrešili šest poskusov, ki bi ob končni razliki prišli zelo prav. Gostitelji so zadeli 15 trojk ob 58 % metu.


Ernest Novak, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe: "Za nami je tekma, na kateri smo preprosto morali zmagati. Čestital bi fantom za pristop in borbenost skozi celotno srečanje."

Jurica Golemac, trener Tajfuna: "Povsem zaslužena zmaga domače ekipe. V nasprotju z dogovorom, smo tekmo začeli premalo agresivno. Nismo igrali slabo, vendar so imeli domačini odličen strelski večer. Čestitam ekipi Šenčurja za zmago, zahvaljujem pa se našim navijačem za podporo."

Fotogalerija (klik!)

V sredo, 9. novembra, je ob 20.00 na vrsti domača tekma s Krko.
 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.