Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Šentjur, 25. 10. 2016 ob 18.00, Sixt Alpe Adria Cup

KK Šentjur : Levicki Patrioti
60 : 68

statistika statistika tekme

Vodilna slovaška ekipa na koncu premočna, hrabri odločnejši pristop

Dva dni po nastopu Jurice Golemca na trenersko funkcijo so košarkarji Tajfunua odigrali tekmo pokala Sixt Alpe Adria. Po skoraj mesecu dni so se znova srečali s sedaj vodilno ekipo slovaškega prvenstva, ki jo vodi slovenski trener Teo Hojč. Pri gostiteljih zaradi blažjega pretresa možganov ni nastopil ostrostrelec Keon Moore.


Domača zasedba, ki je imela tudi to tekmo zelo glasno podporo Šentjurskih vitezov, je začela zavzeto in povedla z 8:4, Tajfunovega naleta pa ni ustavila niti gostujoča minuta odmora. S serijo 12:2 je prednost gostiteljev narasla na 15:6. 


V začetnem delu druge četrtine so se gostje približali na 19:17, a so Sarajlija, Miković in Spicer poskrbeli, da se je domača zasedba tik pred koncem polčasa odlepila na 36:24.


"Tradicionalna" Tajfunova zatemnitev je pripomogla, da se je ekipa iz Levic vedno bolj bližala in malo pred koncem tretje četrtine, ki se je končala z izenačenjem na 45, prvič povedla. V zadnjem delu se je poznal padec osredotočenosti, ni bilo rešitev za gostujočo obrambo, in tako je prednost zeleno-rumenih v zadnjih minutah nerealno narasla. Vseeno je domača publika domačo zasedbo nagradila z glasnim aplavzom spodbude. 


Khaliq Spicer je tekmo končal s 13 točkami in 8 skoki, Žiga Fifolt je dodal 11 točk, Mirza Sarajlija pa 10 in 6 podaj.


Povezava k fotogaleriji (klik!)


V petek, 28. oktobra, je na vrsti tekma Lige Nova KBM z ekipo Rogaške. Začetek ob 18.45!


*foto: Kvirina Martina Zupanc


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.