Liga Nova KBM

KK Šentjur

:

KK Šenčur Gorenjska gradbena družba

Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Helios Alpe Adria Cup
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter

Tekme KK Tajfun

Šentjur, 18. 10. 2016 ob 18.00, Sixt Alpe Adria Cup

KK Šentjur : ECE Bulls Kapfenberg
71 : 75

statistika statistika tekme

Z Avstrijci na koncu podobno kot v soboto

Šentjursko ekipo je na tekmi 2. kola pokala Sixt Alpe Adria vodil Robi Ribežl, saj se je uprava dan prej razšla z dotedanjim trenerjem Krešimirjem Bašićem. Zaradi sanacije poškodbe je počival Mirza Sarajlija, ki ga je odlično nadomestil Matic Maček, ki je odigral 32 minut in dosegel 9 točk.


Po domačem vodstvu z 11:7 se je po nekaj minutah brez dosežene točke prva četrtina končala z 11:11.


V drugi četrtini so gostje iz Avstrije povedli največ za 9 točk, a je gostiteljem do polčasa zaostanek uspelo zmanjšati na štiri točke.


Gostujoči igralec Bogić Vujošević je zgolj v tem delu igre vpisal 8 podaj, obe ekipi pa sta po štirikrat zadeli izza črte 6,75 m.


V tretjem delu so gledalci sprva še naprej spremljali pobudo ekipe iz Kapfenberga, ki je največ vodila za pol ducata točk.Sledila je odlična domača serija v kateri so domači zadeli več trojk in po pol ure vodili s 53:50.


V zadnji četrtini so tajfunovci začeli slabše in gostom dovolili prevzem vodstva za osem točk, a si v nekaj minutah uspeli priigrati povratek in celo prevzeti vodstvo za točko. Končnica je bila podobno slaba kot v soboto proti Primorski, s tem da so gostje zmagali že po rednem delu.


Na koncu je bil najboljši domači strelec Malcolm Grant z 21 točkami (trojke 5/6), Žiga Fifolt in Khaliq Spicer sta dosegla po 11 točk. Pri gostih je z 20 točkami prednjačil robustni center Carl Baptiste.

Poročanje ECE Bulls Kapfenberg (klik!)


Fotoutrinki (klik!)


Tajfun bo v soboto, 22. oktobra, gostoval v Laškem, tekma pa se bo začela ob 19. uri. V torek, 25. oktobra, bo v Hruševcu ob 18.00 povratna tekma v okviru pokala SAA z BK Patrioti Levice.

*foto: Kvirina Martina Zupanc


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d.
Občina Šentjur

©2003-2018 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.