Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Šentjur, 18. 10. 2016 ob 18.00, Sixt Alpe Adria Cup

KK Šentjur : ECE Bulls Kapfenberg
71 : 75

statistika statistika tekme

Z Avstrijci na koncu podobno kot v soboto

Šentjursko ekipo je na tekmi 2. kola pokala Sixt Alpe Adria vodil Robi Ribežl, saj se je uprava dan prej razšla z dotedanjim trenerjem Krešimirjem Bašićem. Zaradi sanacije poškodbe je počival Mirza Sarajlija, ki ga je odlično nadomestil Matic Maček, ki je odigral 32 minut in dosegel 9 točk.


Po domačem vodstvu z 11:7 se je po nekaj minutah brez dosežene točke prva četrtina končala z 11:11.


V drugi četrtini so gostje iz Avstrije povedli največ za 9 točk, a je gostiteljem do polčasa zaostanek uspelo zmanjšati na štiri točke.


Gostujoči igralec Bogić Vujošević je zgolj v tem delu igre vpisal 8 podaj, obe ekipi pa sta po štirikrat zadeli izza črte 6,75 m.


V tretjem delu so gledalci sprva še naprej spremljali pobudo ekipe iz Kapfenberga, ki je največ vodila za pol ducata točk.Sledila je odlična domača serija v kateri so domači zadeli več trojk in po pol ure vodili s 53:50.


V zadnji četrtini so tajfunovci začeli slabše in gostom dovolili prevzem vodstva za osem točk, a si v nekaj minutah uspeli priigrati povratek in celo prevzeti vodstvo za točko. Končnica je bila podobno slaba kot v soboto proti Primorski, s tem da so gostje zmagali že po rednem delu.


Na koncu je bil najboljši domači strelec Malcolm Grant z 21 točkami (trojke 5/6), Žiga Fifolt in Khaliq Spicer sta dosegla po 11 točk. Pri gostih je z 20 točkami prednjačil robustni center Carl Baptiste.

Poročanje ECE Bulls Kapfenberg (klik!)


Fotoutrinki (klik!)


Tajfun bo v soboto, 22. oktobra, gostoval v Laškem, tekma pa se bo začela ob 19. uri. V torek, 25. oktobra, bo v Hruševcu ob 18.00 povratna tekma v okviru pokala SAA z BK Patrioti Levice.

*foto: Kvirina Martina Zupanc


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.