Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Šentjur, 28. 10. 2016 ob 18.45, Liga Nova KBM

KK Šentjur : KK Rogaška
57 : 60

statistika statistika tekme

Nasmeh zmage se še odmika

Tokratna prvenstvena tekma je bila odigrana v petek, kar narekujejo televizijski termini, v letošnji sezoni pa bo na sporedu še nekaj tovrstnih košarkarskih večerov. 


V lokalnem derbiju so bili, razen povsem na začetku, v prednosti slatinski košarkarji. Tajfunovci so zlasti v prvem polčasu težko spravljali žoge pod nasprotni obroč, kjer so nanje prežali očitno dobro pripravljeni gostje, ki so sredi druge četrtine povedli za najvišjih 11 točk. V prvem polčasu sta bila dvoštevilčna Žiga Fifolt pri domačih in Miha Fon pri gostih.


Domača zasedba se je v tretji četrtini začela približevati, kar je še bolj spodbudilo publiko, ki ni varčevala z glasilkami, občasno pa so se oglasili tudi košarkoljubci iz Rogaške Slatine. V 28. minuti je bilo na semaforju 36:39, a je zasedba Damjana Novakovića, ki je v svojem slogu stalno vršil pritisk na delilce pravice, uspela ubraniti nalet. 


Sredi zadnje periode je domača vrsta po zabijanju Khaliqa Spicerja in zadetem dodatnem mestu prišla na dve točki zaostanka - 47:49. Ob koncu 36. minute je Malcolm Grant v protinapadu zadel, a je po prvem koraku zaključni dvokorak naredil dvotaktno in koš za izenačenje na 51 je bil razveljavljen. V nasprotnem napadu je ob zabijanju Taylor Johns naredil štiri korake, a se sodniki niso oglasili (vse skupaj se odlično vidi na posnetku tekme, kakor tudi na minutnih videopovzetkih na 50. sekundi). Ob prvem resnejšem protestu je domači trener Jurica Golemac prejel tehnično napako. Dve točki je bila razlika na semaforju tudi slabe tri minute pred koncem, ko je bilo 52:54. Gostje so kmalu pobegnili na pol ducata točk prednosti, a je 21 sekund pre koncem Milija Miković znižal na 57:58. Davis Darwin ( za očitno oviranje pogleda Sarajlije z dlanjo pred očmi ni prejel tehnične napake ...) je zadel prosta meta, na koncu pa tajfunovcem ni uspelo pravočasno priti do meta, ali pač? Ko so se namreč iztekale zadnje stotinke, je Grant naredil gib, s katerim je začel fazo meta, praktično obenem pa se je oglasila sirena, ki je označila konec igralnega časa. Domači štab je protestiral, a ker osebne napake ni bilo dosojene, po košarkarskih pravilih tudi ogled posnetka ostane brezpredmeten, ker se v tem primeru lahko presoja samo pravočasnost izmeta in ali je met štel za dve ali tri točke. 

Pri domači ekipi so bili dvoštevilčni Fifolt s 13 točkami, Spicer z 12, Mirzja Sarajlija za 11 in Grant z 10. Uradna statistika je zaznala tudi 21 izgubljenih žog.


Jurica Golemac, trener Tajfuna: "Odigrali smo dva popolnoma različna polčasa. V prvem delu se je videlo, da so igralci utrujeni. Glavni razlog za to je natrpan urnik tekmovanj. V drugem polčasu smo odigrali povsem drugače in prišli do priložnosti, da tekmo zmagamo. Mislim, da smo na dobri poti in da bomo čez nekaj časa ter čez nekaj skupnih treningov še boljši."

Damjan Novaković, trener Rogaške: "Tekmo smo dobro odprli in imeli več priložnosti, da se odlepimo. Prišli smo do še ene zelo pomembne zmage, zato čestitam igralcem za izjemno borbeno predstavo. Zahvalil bi se tudi navijačem iz Rogaške Slatine, ki so nas prišli podpirati na gostovanje v Šentjur."

Posnetek celotne tekme 
Videopovzetek KZSPovezava k fotogaleriji (klik!) 

Tajfun bo v 5. kolu Lige Nova KBM v soboto, 5. novembra, ob 19.00 začel tekmo pri ekipi Šenčur Gorenjska Gradbena družba.

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.