Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Laško, 22. 10. 2016 ob 19.00, Liga Nova KBM

KK Zlatorog : KK Šentjur
85 : 59

statistika statistika tekme

Polom v Laškem; novi trener je Golemac

Po torkovi "alpsko-jadranski" tekmi je ekipo Tajfuna tudi v tekmi državnega prvenstva vodil Robi Ribežl. Gostje so v Laškem, kjer na plakat niso znali napisati pravilnega naziva gostujoče ekipe, začeli obetavno in povedli s 4:6 ter nekaj zatem po zaostanku s petimi točkami izenačili na 16. Gostitelji so v izteku prve četrtine učinkovito zaključevali v napadu in odlično zapirali gostujoče visoke igralce in si nabrali 8 točk prednosti.

S serijo 0:7 se je Tajfun v treh minutah druge četrtine približal na točko zaostanka, potem pa so prišle težke minute za goste, saj so do polčasa dosegli le še štiri točke, gostitelji pa so svojo prednost dvignili na 15 točk.
 
Preko razigranega lanskega tajfunovca Igorja Tratnika, ki ni zgrešil iz igre, in soigralcev so pivovarji v 27. minuti vodili natančno toliko točk. Nakazovala se je katastrofa gostov, ki so imeli na tribunah vseskozi glasno podporo, a je vtis popravila serija 0:9 in ublažitev zaostanka.
   
Žal se v zadnji četrtini, ko je bilo še mogoče zasukati potek dogodkov, v šentjurski vrsti ni dvignila energija, ampak so vse vajeti igre znova prevzeli varovanci Aleša Pipana, ki so uspešno ovirali gostujoče postavitve in dobili skok kar s 46:22.


Dvoštevilčni so bili Grant s 13 in Moore ter Fifolt z 10 točkami.
 
Novi trener Tajfuna je nekdanji slovenski reprezentant Jurica Golemac, ki bo v nedeljo vodil prvi trening.


V torek, 25. oktobra, je ob 18.00 na vrsti domače srečanje pokala Sixt Alpe Adria s slovaško ekipo Levicki Patrioti.

*foto: Jakob Pirš/KK Zlatorog
  

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.