Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Šentjur, 15. 10. 2016 ob 19.00, Liga Nova KBM

KK Šentjur : KK Primorska
75 : 86

statistika statistika tekme

Povratek po zaostanku, zapravljena prednost, podaljšek, poraz

Na prvi domači tekme nove sezone so Tajfunovi košarkarji morali nadeti modro igralno opremo, saj so gostje prišli v oranžni. Pred lepo napolnjenimi tribunami sta ekipi odigrali izenačeno prvo četrtino. 


V drugem desetminutju so bili za odtenek boljši gostje, ki so na odmor odšli z vodstvom za pet točk, razlika pa se je v 23. minuti povišala že na 11.

Omenimo situacijo iz 16. minute, ko je gostujoči igralec Troy Franklin po metu za tri točke, ki ga je zgrešil, izvedel klasični floping in namesto, da bi prejel tehnično napako, je bil za nešportno potezo nagrajen s tremi prostimi meti, kar je v tesni tekmi lahko že odločilno ...

Po dveh domačih trojkah se je šentjurska ekipa približala, najmanj na dve točki zaostanka, a so gostje po pol ure vodili za šest. 

Takoj na začetku zadnje četrtine je gostujoči center naredil osebno napako, ki bi morala biti njegova četrta, trener Aleksander Sekulović pa ga je takoj menjal. Sodnik je videl, da bi bila to že njegova četrta, zato je pokazal, da je napako naredil drug igralec. Tehnični komisar, kljub temu, da je bil informiran o tem, sodnika ni hotel pozvati, če je morda pokazal napačno številko, saj se je to na tekmi zgodilo, ko je napako prejel Luka Knez, ki sploh ni vstopil na igrišče. Torej je šlo za nameren spregled dejstva s strani uradne osebe, ki je plačana za to delo ...


Po zadetku Nikole Gajića, ki je bil s 25 točkami najboljši strelec Primorske, pred sezono pa je obstajala tudi možnost, da pride v naš kolektiv, je razlika narasla na devet točk. Po atraktivni kombinaciji z "alley oopom" Keona Moora na Khaliqa Spicerja, se je domača ekipa, kakor tudi tribune, kjer so sicer vseskozi navijali Šentjurski vitezi, prebudila. Milija Miković je v dveh akcijah dosegel pet točk in razlika je bila le še koš. V 38. minuti je Mirza Sarajlija zadel trojko, s katero je Tajfun povedel. Svoje je z zabijanji dodajal še Spicer, ki so ga mlatili kot vola, nad njim pa je bila dosojena le ena nešportna osebna napaka, čeprav so pravila v primeru pretirane uporabe sile jasna. Mogoče bi skočni Američan zadel še kakšen prosti met več, ekipa pa bi imela tudi posest žoge, kar bi v tesni tekmi znova lahko bilo odločilno ... Tajfun je v zadnji minuti vodil za pet točk - 70:65, a je Gajić goste približal s trojko. Mooru so bili dosojeni koraki, Jan Kosi pa je poskrbel za podaljšek, v katerem so prevladali igralci iz Kopra. 


Spicer je na koncu dosegel 22 točk ob 12 skokih in petih podeljenih blokadah. Sarajlija je zbral 13 točk in devet podaj.


Krešimir Bašić, trener Tajfuna: "V drugem polčasu smo se uspeli vrniti v tekmo. V zadnji minuti rednega dela smo imeli možnost, da tekmo obrnemo v svojo korist. Žal nam je popustila zbranost. Tekmo so izgubili zaradi velikega števila napak in slabega skoka."

Aleksander Sekulić, trener Primorske: "Odigrali smo zelo korektno tekmo, kjer smo vodili večji del dvoboja. V zadnjih petih minutah smo domačinom dovolili, da smo se približali in imeli celo dobre možnosti za zmago. Uspeli smo se prebiti v podaljšek in na koncu zmagati. V dodatnih petih minutah smo pokazali pravi karakter. Danes smo prav gotovo dobili odgovore na nekatera vprašanja, saj je šlo res za zelo težko tekmo."


Povezava k fotogaleriji (klik!)


Dodajmo, da smo med prvo in drugo četrtino pozdravili ekipo Teniškega kluba Šentjur, ki je na državnem prvenstvu do 14 let osvojila naslov prvakov. Domačo sezono je tradicionalno odprla podpora Pihalnega orkestra Šentjur.


Naslednja tekma je na sporedu že v torek, 18. oktobra, ko bo v okviru pokala Sixt Alpe Adria v Hruševcu tekma z ECE Bulls Kapfenberg iz Avstrije.
*foto: Kvirina Martina Zupanc
 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.